22 februarie 2024
CronicăLegislație

Interzise vânătoarea și circulația vehiculelor pe drumurile forestiere în Tenerife

Decizia guvernului insular a fost dată joi, 22 august, după ce pe insulă a fost declarată „stare de alertă maximă” din cauza pericolului de producere a incendiilor.

Ministrul Mediului Natural și al Securității, Isabel García, a semnat joi, 22 august, o rezoluție bazată pe declararea „starii de alertă maximă” din cauza riscului de producere a incendiului forestier declarat de Guvernul Insulele Canare pentru Insula Tenerife. Textul, care a intrat în vigoare începând cu ora 08.00, vineri 23 august, „interzice orice activitate de risc care ar putea avea loc în interiorul sau în apropierea zonelor forestiere„.

Printre activitățile interzise și descrise în rezoluția menționată mai sus se numără: focuri cu caracter agricol, utilizarea recreativă a focului în zonele cu risc – grătare sau focuri de tabără, circulația cu orice vehicul cu motor pe drumurile forestiere – cu excepția accesului proprietarilor la proprietăți, lucrul cu utilaje sau instrumente care pot produce scântei sau elemente incandescente, utilizarea oricăror materiale pirotehnice.

De asemenea, duminică 25 august 2019, în întreaga zonă de risc este interzisă vânătoarea, iar autorizațiile pentru a folosi zonele de agrement, zonele de camping și taberele sunt suspendate. Tranzitul prin zonele forestiere pe durata termenului de maximă alertă este, de asemenea, neindicat.

Monica Cerca – Tenerife