12 iulie 2024
CronicăRomâni în Canare

Ryanair anulează mai multe zboruri către Insulele Canare din cauza scăderii cererilor

Cu toate acestea, toate companiile aeriene mențin zborurile programate pentru luna februarie și chiar au planificat o creștere a locurilor cu 10% pentru luna martie

Blocajul aproape total al rezervărilor din partea turiștilor britanici a determinat compania Ryanairanuleze 50.000 de locuri la zborurile către Insulele Canare pentru restul lunii ianuarie. Reacția companiei aeriane irlandeze a avut loc în urma restricțiilor de călătorie impuse la începutul lunii decembrie de guvernul Boris Johnson, dar își menține zborurile pentru lunile februarie și martie în speranța că ridicarea acestor măsuri sanitare va stimula din nou cererea.

După ce a recunoscut „pagubele evidente” produse de măsurile sanitare britanice chiar la vârful sezonului în arhipelag, ministrul turismului din Insulele Canare, Yaiza Castilla, a declarat ieri că „perspectivele generale sunt încă bune pentru această iarnă„, dând ca sigur că afluxul de turiști britanici se va relua din nou după relaxarea acestor măsuri.

Obiectivul Guvernului Insular dar și al sectorului de afaceri era de a încheia sezonul de vârf cu recuperarea 100% a turismului de dinaintea pandemiei. Acest obiectiv a fost atins doar în lunile octombrie și noiembrie, dar este departe de a fi atins în lunile decembrie și ianuarie. „Am avut o afluență buna în noiembrie, chiar peste cea din 2019, dar acum, în ianuarie, după sărbătorile de Crăciun, suntem cu 10,3% sub ce ne-am propus. De menționat că pentru luna februarie oferta de locuri din Marea Britanie este practic la fel ca cea din 2020, iar pentru martie chiar cu 10,7% peste” – a explicat ministra turismului, Yaiza Castilla.

Concret, pentru această lună, ianuarie, compania aerienă irlandeză are programate spre arhipelag doar 357.238 de locuri din Marea Britanie în comparație cu 2019 când, în aceeași perioadă, erau programate 398.261, deci, cu 50.000 mai puține și asta din lipsă de cereri.

Previziunile rămân pozitive pentru lunile februarie și martie iar cei din Guvernul Insular sunt optimiști, în condițiile în care se așteaptă ca noul val de cazuri pozitive provocat de varianta Omicron să înceapă să piardă din intensitate. Pentru luna viitoare, numărul de locuri la zborurile programate din principala sursă turistică pentru insule, Marea Britanie, este de 407.203, practic la fel ca în februarie 2019, în timp ce pentru luna martie, numărul de locuri programate este de 471.192, cu 45.500 mai multe decât în aceeași lună înainte de pandemie.

Să fim optimiști!

Monica Cercan