14 iunie 2024
Afaceri româneștiCronicăRomâni în Canare

Restaurantul Transilvania din Tenerife sărbătorește, astăzi, 10 ani de la deschidere

Localul se află în Costa Adeje și oferă publicului produse culinare românești dar și internaționale

Astăzi, 6 ianuarie, se împlinesc exact 10 ani de când restaurantul care poartă numele unei regiuni binecunoscute în România și în lume, Transilvania, și-a deschis larg ușile clienților din Tenerife. Cei doi proprietari, Maria Beleiu și Adrian Fronea, sunt mândri de realizarea lor.

Am deschis acest restaurant exact acum 10 ani cu o oarecare emoție în suflet dar și cu mândrie. Numele dat ne obligă să fim mereu la înălțime. La început am funcționat ca „bufet” unde clientul își punea singur mâncare, ce dorea și cât dorea. După mai bine de doi ani am considerat că publicul dorea și altceva. Noi am ținut mereu cont de părerea clientului. Așa am îmbogățit meniul și am angajat doi ospătari. Încercăm să ținem o anumită linie cu o bucătărie între tradițional și modern” – declară Maria sau Mariana Beleiu cum o cunosc majoritatea clienților.

Restaurantul Transilvania după lărgirea terasei externe

Cei care le treg pragul zilnic nu sunt în totalitate români. Printre consumatorii Restaurantului Transilvania din Tenerife conaționalii noștri se regăsesc în proporție de 45%. Restul clienților sunt turiști străini sau localnici spanioli. Felurile de mâncare cele mai solicitate sunt sarmalele, micii și tocănița picantă. „Oferim clienților noștri și o serie de ciorbe, de burta, cu perișoare, de văcuță sau de pui dar și carne la grătar, șnițele și pește oceanic” – explică Maria.

Băuturile restaurantului românesc, atât vinurile, spirtoasele cât și o gamă largă de tipuri de bere și sucuri de fructe sunt aduse chiar din România. „Cea mai mare parte a băuturilor sunt aduse din țară dar oferim publicului și vinuri locale, spaniole, franțuzești cât și bere locală la halbă” – continuă proprietara.

Mâncare ca la mama acasă

Dacă aici se întalnesc o mare parte dintre românii comunității din Tenerife, prin evenimentele organizate în ultima vreme, botezuri, nunți sau petreceri ale asociațiilor românești cu artiști aduși din țară, criza sanitară din ultimii doi ani a afectat și activitatea Restaurantului Transilvania. „Am avut noroc de micul nostru magazin de produse alimentare românești amenajat în interior cu care ne-am salvat pe perioada cât am fost închiși complet publicului ca restaurant. Aici am avut mereu preparate din carne, mezeluri, băuturi dar și alte produse de uz general aduse din România pe care românii rămași pe insulă veneau și le cumpărau. În acea perioadă am avut zilnic pâine caldă, lapte și apă imbuteliată” – declară Maria Beleiu.

Terasa Restaurantului Transilvania la un meci de fotbal al Echipei Națioanle a României

Visul celor de la Restaurantul Transilvania din Tenerife este ca omenirea sa revină la forma de dinaintea pandemiei, să fie din nou armonie și voie bună, iar românii și nu numai, să se întâlnească din nou la o farfurie cu sarmale, sau cu mititei pufoși, la campionatele de șah sau rummy organizate înaintea crizei și de ce nu, la un concurs de cultură generală cu premii sau la unul de bancuri românești!

La Mulți Ani, Transilvania!!!

Costin Filipescu

One thought on “Restaurantul Transilvania din Tenerife sărbătorește, astăzi, 10 ani de la deschidere

Comentariile sunt închise.