14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Restaurantele din Tenerife vor putea servi clienții și la interior

Capacitatea maximă admisă a fost stabilită astăzi la 40% dar se poate ajunge și la 50% dacă oaspeții pot dovedi că au fost vaccinați

Întâlnirea care a avut loc astăzi la prânz între autoritățile executivului din Insulele Canare, Cabildo de Tenerife, Serviciul de Sănătate din Insulele Canare și reprezentanții sectorului hotelier, a culminat cu acordul ca restaurantele și localurile de alimentație publică din Tenerife să-și poată deschide spațiile interioare la o capacitate de 40%.

Știrea a fost comunicată în urmă cu doar câteva minute de către președintele Guvernului Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, care a specificat, că în aceste spații interioare pot lua loc doar 4 persoane la fiecare masă.

Tot șeful Guvernului Insular, Ángel Víctor Torres, a mai precizat că în interior capacitatea poate fi și de 50% dacă persoanele care doresc serviciile restaurantelor pot dovedi că sunt vaccinate. În acest caz, la mese se pot așeza până la șase persoane. În acelasi timp, terasele se pot deschide până la o capacitate de 75% în timp de ora de închidere s-a stabilit a fi 00:00.

Toate aceste măsuri luate astăzi urmează a fi validate mâine într-o ședință de guvern.

Constantin Pletosu