14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Cea mai bună pizza din Spania este făcută de un român, finalist la concursul MasterChef România din 2013

El se numește Victor Nemeș, este din București și este coproprietar împreună cu un alt maestru al bucătăriei – Emanuel Ciocu, la pizzeria Isla Pizza din orașul La Laguna de pe insula Tenerife

Bucureșteanul Victor Nemeș, coproprietar al pizzeriei Isla Pizza, situată în centrul istoric al orașului La Laguna, a câștigat una dintre cele 30 de mențiuni speciale ale Campionatului Mondial de Pizza de anul acesta. Trofelul câștigat i-a determinat pe organizatori să-l invite și la următoarea ediție a campionatului care va avea loc în orașul italian Parma, între 4 și 6 aprilie 2022.

Campionatul Mondial de Pizza reunește în fiecare an, prima ediție având loc în anul 1991, artiști ai pizzei și profesioniști din peste 40 de țări, care concurează în 12 categorii diferite. World Pizza Sharing, competiția care anul acesta a fost organizată online de World Pizza Championship, care îi alege pe cei mai buni pizzeri din lume, a ales 30 de pizze câștigătoare din cele 755 prezentate în concurs. Pizzerul roman, Victor Nemeș, este singurul concurent câștigător din Spania și invitat să participe la campionatul de anul viitor.

Victor Nemeș în emisiunea MasterChef din România

Pizza prezentată de Victor Nemeș a câștigat la categoria „Pizza clasică” și este inspirată de „oceanul și pământul” din Insulele Canare unde românul nostru s-a stabilit în urmă cu cațiva ani. „Este o pizza cu aluat în stil napoletan, cu hidratare de 65% și dospire lungă. Baza are un sos de pește, mozzarella italiană, brânză de capră artizanală de pe insula Tenerife maturată 12 luni, coajă de lămâie, iar peste toate aceste ingrediente am adaugat caracatiță gătită la foc lent, fenicul și țelină marinate și la urmă am pus pătrunjel proaspăt” – explică Victor cheia succesului său. „Întotdeauna mi-a plăcut să experimentez cu ingrediente locale și originale și să țin cont de opiniile clienților care mă inspiră nespus de mult. Același lucru îl voi face și cu pizza pe care o voi prezenta anul viitor la Parma” – încheie românul nostru.

Victor Nemeș
O afacere născută în plină criză pandemică

Ideea deschiderii localului „Isla Pizza” s-a născut în primăvara anului 2020, în plină carantină, când cei doi parteneri, Victor Nemeș și Emanuel Ciocu, găteau ca voluntari alimentele donate prin diverse ONG-uri familiilor nevoiașe. „Am decis să facem un lucru bun într-un context nefavorabil. Vrem să arătăm că pizza poate fi o mâncare de calitate, la prețuri accesibile, care poate fi consumată oriunde și împărțită cu toată lumea. Am pornit o afacere care să se adapteze la aceste vremuri speciale pe care le trăim„, declară cei doi parteneri – Victor Nemeș și Emanuel Ciocu, ultimul fiind fostul proprietar al restaurantului vegetarian Tapasté, care a fost nevoit să închidă la începutul pandemiei. Unul dintre marile avantaje ale pizzeriei celor doi români este că au propria fermă agricolă în Valle de Guerra din Tenerife, unde cultivă ingrediente bio care nu sunt ușor de găsit pe insulă. De menționat că întreg meniul de la „Isla Pizza„, care oferă exclusiv pizza și salate, are un concept foarte clar: rețetele de bază ale pizzei tradiționale sunt făcute cu ingrediente de bună calitate, atât italiene cât și locale și multă fantezie.

Ce-ți oferă destinul!

Deși au cam aceeași vârstă iar în România au locuit la câteva sute de metri unul de celălalt, în cartierul Pipera din Voluntari, destinul a făcut ca cei doi parteneri să se cunoscă abia aici, în Tenerife. „Până la bucătărie, suntem total diferiți. Eu sunt fost ziarist și scriitor iar Victor fost motociclist și pilot de performanță” – dezvăluie Emanuel Ciocu, partenerul lui Victor.

Constantin Pletosu

3 comentarii la „Cea mai bună pizza din Spania este făcută de un român, finalist la concursul MasterChef România din 2013

  • Super!!! Îmi face plăcere să aud că aici în Tenerife suntem cunoscuți și apreciați că bucătari români care au afaceri și au succes pe teritoriul Spaniei. O sa vă vizitam cu drag și cu dorința de a cunoaște rețete bune și cu gust autentic. Eu lucrez in domeniu și știu că nu e ușor cu timpurile care le trăim sa ai succes in domeniu. Un salut și respect Chef.

    • Multumim pentru comentariu! Ne mandrim cu astfel de romani! Asteptam sa scriem si despre altii!!!
      O seara buna sa aveti!

  • Felicitări românilor și mulțumiri Spaniei! Și noi suntem români, din Constanta și avem o pizzerie în ínsula La Palma – Pizzeria Calypso. Avem și multe recenzii bune și un punctaj de 4,5 pe Google, deși am deschis de puțin timp! Mă bucur că românii reușesc în bucatăria italiană! Succes tuturor! S-auzim numai de bine!

Comentariile sunt închise.