14 iunie 2024
ConsulatCronicăPolitică

Primarul Rodríguez Fraga din Adeje a preluat președinția Alianței Municipiilor Turistice din Spania

Ministra Reyes Maroto, din Guvernul Central și președintele Guvenului Insular, Ángel Víctor Torres, s-au angajat să stimuleze sectorul turistic care este forța economiei din arhipelag

José Miguel Rodríguez Fraga, primarul orasului Adeje, a preluat astăzi președinția Alianței Municipiilor Turistice din Spania (AMT) în cadrul unei reuniuni comune cu Asociația Municipiilor Turistice din Insulele Canare (AMTC). La preluarea mandatului de la fostul președinte, primarul orașului Benidorm, Antonio Pérez, primarul Rodríguez Fraga care este și președintele AMTC, a anunțat că va lucra la realizarea un plan strategic pentru revigorarea turism în arhipelag.

Primarul orașului Adeje José Miguel Rodríguez Fraga

Avem nevoie de o co-guvernare, iar în acest moment armonia cu celelalte administrații este excelentă. Trebuie să generăm cu toții un plan strategic pentru un turism care să aduca bogăție și, în același timp, să distribuie bogăție, care să genereze o bună formare profesională, locuri de muncă bune, servicii bune și, în cele din urmă, bunăstare pentru cetățenii care trăiesc pe aceste insule. Acesta este marele angajament pe care AMT și AMTC urmăresc să îl realizeze” – a declarat primarul Rodríguez Fraga, astăzi, la sfârșitul întâlnirii.

Evenimentul de astăzi a avut loc la Centrul de Dezvoltare Turistică Costa Adeje (CDTCA), unde s-au reunit primari și consilieri din cele 18 municipalități turistice ale celor două alianțe, reprezentând destinații care depășesc 44% din spațiile de cazare din Spania.

Avocat Alina Elena Râmaru, Consulul Onorific al României în Insulele Canare

La acest summit al turismului au participat președintele Guvernului Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, ministrul Industriei, Comerțului și Turismului din Guvernul Spaniol, Reyes Maroto – prin videoconferință, președintele Cabildo din Tenerife, Pedro Martín, vicepreședinta AMTC – Onalia Bueno, președinta Federației Municipalităților din Insulele Canare (Fecam), Mari Brito, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri. Din partea Corpului Diplomatic a participat un grup de consuli, România fiind reprezentată de Consulul Onorific al României în arhipelag, avocat Alina Elena Râmaru.

Pedro Martín președintele Cabildo din Tenerife

Pentru Cabildo din Tenerife este foarte clar că turismul este un pilon fundamental al economiei și al ocupării forței de muncă și, din acest motiv, ne angajăm să promovăm acest sector cu obiectivul prioritar al sustenabilității. Suntem atenți la mesajele pe care le primim din partea municipalităților și a comunității de afaceri pentru a putea anticipa și răspunde nevoilor care apar. Cred că în acest moment consiliile locale au foarte mult de contribuit, astfel încât împreună să ieșim mai puternici din situația actuală” – a declarat la acest summit Pedro Martín președintele Cabildo din Tenerife.

Cei trei președinți, Torres, Fraga și Martin discutând despre viitorul turismului insular

Mă prezint la acest forum cu bucuria că, marți, Consiliul de Miniștri a aprobat Planul de Sustinere a Turismului, cu aproape 50 de milioane de euro pentru proiectele din Insulele Canare. Arhipelagul nostru trebuie să profite de situația actuală pentru a face un salt spre durabilitate” – a declarat Ángel Víctor Torres, președintele Guvernului Insular prezent la summitul de la Adeje.

Constantin Pletosu – Adeje