14 iunie 2024
ConsulatCronicăCulturăRomâni în Canare

Prezență marcantă a Insulelor Canare la expoziția de caricatură de la Călărași

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași găzduiește „Expozitia de caricatură 2021”

Marți, 24 august, în Sala Perspective a BiblioteciiAlexandru Odobescu„din orașul Călărași, a fost inaugurată Expoziția de caricatură a anului 2021. Până la sfârșitul lunii septembrie vor fi etalate în fața publicului creații ale membrilor grupului Omicron și ale invitaților acestora, membri ai Asociației Caricaturiștilor și Umoriștilor GraficiSe nos fue el baifo” din Insulele Canare.

Printre proptagoniști s-a aflat și o mai veche cunoștință a noastră, caricaturistul Néstor Dámaso Del Pino, care a desenat caricatura lui Alexandru Odobescu și a înmânat-o Cristinei-Laura Munteanu, directorului acestui așezământ de cultură din România. „A fost un eveniment intim, în care țin să mulțumesc încă o dată întregului personal al bibliotecii, pentru afecțiunea de care am avut parte pe toată durata șederii mele la Călărași, în special lui Gheorghe Marian, care m-a primit cu multă căldură” a declarat artistul din Gran Canaria.

Doresc să felicit din inima directorul BiblioteciiAlexandru Odobescu” – Cristina-Laura Munteanu, pentru calitatea organizării expoziției, dar și publicul prezent la vernisaj. Mulțumiri, de asemenea, Anei Amelia Dincă, critic de artă de prestigiu, care a comentat, apoi, cu cei prezenți, diferitele tehnici și stiluri folosite în expoziția noastră, oferind explicații minuțioase despre lucrările expuse și nu în ultimul rând Anei Dăscălescu, la rândul ei în calitate de cunoscătoare a lucrărilor multora dintre noi, pentru prezentare detaliată a fiecăruia dintre membrii asociației. Nu pot să nu amintesc de tânăra Irinuca care ne-a adus bucuria în suflete prin interpretarea celor câteva piese de muzică populară românească. A fost grozav, mi-a placut foarte mult și din acest motiv țin să mulțumesc încă odată tuturor” – a mai declarat Néstor plin de satisfacție.

De menționat că artistul Néstor Dámaso Del Pino nu este la prima prezență artistică în România iar în această deplasare va lua parte la mai multe evenimente culturale organizate în țara noastră.

Constantin Pletosu