19 mai 2024
ConsulatCronicăRomâni în CanareRomâni în lume

Modificări în condițiile de călătorie către Spania

Au fost făcute modificari atât pentru călătorii care sosesc în Spania pe cale aeriană cât și pentru cei care sosesc pe care maritimă.

Pasagerii care intră în Spania pe cale aeriană, cu excepția minorilor de 12 ani și a pasagerilor aflați în tranzit internațional, indiferent de statul de origine a călătoriei, inclusiv cetățenii spanioli care revin la domiciliu, vor trebui să prezinte, în mod obligatoriu, următoarele documente:

🟠 CERTIFICATUL COVID DIGITAL AL UE SAU ECHIVALENT UE care:
✔️atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19 sau
✔️ atestă rezultatul negativ al unui test diagnostic de infectare activă sau
✔️ atestă recuperarea post-COVID-19.
La sosirea pe aeroport, pasagerii vor urma indicațiile de culoare portocalie : VÍA NARANJA.

🔵 FORMULARUL DE CONTROL SANITAR QR SpTH
Dacă nu dispun de Certificatul COVID Digital UE sau echivalentul UE, pasagerii vor trebui să completeze online formularul de control sanitar pe pagina https://spth.gob.es, introducând manual datele certificatului de vaccinare, recuperare sau diagnosticare. După completarea formularului, sistemul va genera un cod QR care va trebuie prezentat la îmbarcare și la sosirea în Spania. Serviciile sanitare spaniole ar putea solicita pasagerilor prezentarea documentelor justificative de vaccinare, recuperare sau diagnosticare. La sosirea pe aeroport, pasagerii vor urma indicațiile de culoare albastră : VÍA AZUL.

Pasagerii care intră în Spania pe cale maritimă vor trebui să prezinte unul dintre certificatele sanitare menționate mai sus, respectiv de vaccinare, recuperare sau diagnosticare, fără a mai fi nevoie de completarea formularului de control sanitar.

Alte informații actualizate privind intrarea în Spania sunt disponibile la următoarele adrese:
🔗https://www.mscbs.gob.es/…/alertasActual/nCov/spth.htm
🔗http://madrid.mae.ro/local-news/2421

Pentru informații privind condițiile de călătorie către România , vă recomandăm să consultați pagina de internet a Ambasadei României în Regatul Spaniei pe care o găsiți aici:
http://madrid.mae.ro/local-news/2421

Constantin Pletosu

One thought on “Modificări în condițiile de călătorie către Spania

Comentariile sunt închise.