14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Loro Parque continuă lupta pentru Siam Park din Gran Canaria

Sunt 10 ani de cand investitorii germani luptă pentru a construi și în Gran Canaria un parc de distracții precum cel din Tenerife

Într-o recentă conferință de presă Grupul Loro Parque a declarat că nu intenționează să renunțe la proiectul Siam Park din Gran Canaria. Cu toate acestea a subliniat că, în decembrie anul trecut, a ales să angajeze o parte din fondurile alocate construirii acestuia, în favoarea altor investiții destinate diferitelor parcuri existente deja, întrucât proiectul pentru Gran Canaria se află în așteptare de mai bine de 10 ani.

Proiectul de construire a Siam Park Gran Canaria este în impas, dar nu din motive imputabile nouă” – au declarat cei de la Grupul Loro Park. „Cei care tergiversează construirea acestuia nu iau în calcul importanța strategică pe care acest proiect o reprezintă pentru zona de centru a insulei Gran Canaria, deoarece aceasta este o investiție care presupune o mare îmbunătățire a infrastructurii de agrement și divertisment din această parte a arhipelagului, precum și generarea de noi locuri de muncă” – conclude reprezentantul familiei Kiessling.

Proiectul viitorului parc acvatic din Gran Canaria

De menționat că parcul acvatic Siam Park este o investiție de peste 160 de milioane de euro și face parte din proiectele care a generat cele mai mari așteptări pe insula Gran Canaria și pe care familia Kiessling dorește să îl amplaseze în San Bartolomé de Tirajana. Acesta a fost, de asemenea, unul dintre principalele motive pentru care diferitele administrații locale de pe insulă au intrat în conflict și s-au luptat în tot acest timp pentru acordarea unor licențe corespunzătoare.