19 mai 2024
CronicăPoliticăSport

La 45 de ani de la primul 10 al Nadiei Comăneci, la Onești va avea loc un eveniment sportiv inedit

Pentru a sărbători 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii olimpice, Oneștiul va fi astăzi, 18 iulie, gazda unui eveniment sportiv inedit inițiat de Zeița de la Montreal, prin Fundația Nadia Comăneci

Clubul Sportiv Municipal Onești și Fundația Nadia Comăneci, cu sprijinul Primăriei Municipiului Onești, organizează astăzi, 18 iulie 2021, cea de-a treia ediție a evenimentului ”Nadia Sports Experience – Pașaport pentru sport”. Evenimentul se adresează copiilor cu vârste între 7-11 ani și se desfășoară în Parcul Central din Onești, între orele 10:30 și 14:00.

Copiii participanți vor primi un ”Pașaport pentru sport” iar pentru fiecare disciplină sportivă testată vor primi o ștampilă în acest pașaport, iar la acumularea a cel puțin șapte ștampile în ”Pașaportul pentru sport”, copiii vor fi răsplătiți cu premii surpriză.

Nadia Sports Experience este un festival dedicat în special copiilor, dar și părinților și bunicilor, iubitor de sport și mișcare în aer liber. Mă bucur că anul acesta reușim să organizăm evenimentul Pașaport pentru Sport în Onești, chiar când se împlinesc 45 de ani de la Olimpiada de la Montreal. Regret nespus că nu pot fi prezentă la eveniment, dar situația pandemică mă împiedică să mă bucur alături de voi de aceste două zile de sport și mișcare. Vă încurajez însă să veniți în număr cât mai mare. Va fi o experiență unică, șansa de a testa nu doar un sport, ci chiar douăsprăzece discipline sportive, să descoperiți ce vă place și poate chiar viitoare voastră carieră” – a declarat Nadia Comăneci, președinta fundației care-i poartă numele.

De remarcat că primele două ediții ale evenimentului ”Pașaport pentru sport”, 2018 și 2019, au avut loc în București, și au adunat peste 2000 de copii la fiecare eveniment.
În 2020, proiectul a fost suspendat din cauza contextului epidemiologic.

Constantin Pletosu