19 mai 2024
CronicăPolitică

Interzis mașinilor pe drumul neasfaltat de la Punta del Hidalgo

Măsura a fost luată în urma unui raport al Guvernului Insulelor Canare și are ca obiectiv protejarea mediului. Închiderea drumului ar putea avea loc chiar înainte de Sărbătorile de Paște.

Promenada, La Costa, de la Punta del Hidalgo – Tenerife, va fi închisă circulației automobilelor, cel mai probabil înainte de Sărbătorile de Paște. Locul devenit tradițional, unde familii cu mașini parcate la marginea mării mergeau la plajă, de acum înainte va fi limitat doar celor care doresc să parcurgă acest traseu cu piciorul. Noua măsură a fost anunțata ieri de primarul orașului La Laguna – Luis Yeray Gutiérrez și de consilierul de la Transición Ecológica, care militează împotriva schimbărilor climatice în cadrul Guvernului Insulelor Canare – José Antonio Valbuena. Aceștia au menționat că măsura a fost luată în urma rezultatului unui raport elaborat de executivul regional prin care s-a ajuns la concluzia că are loc o deteriorare a mediului în zona menționată.

Consilierul de la Transición Ecológica – José Antonio Valbuena, stânga și primarul din La Laguna – Luis Yeray Gutiérrez, în dreapta imaginii.

În cadrul unei conferințe de presă, primarul Gutierrez a făcut referire la plângerile venite di partea locuitorilor din zona care au semnalt eroziunea dar și lipsa de întreținere pentru această parte de coastă. Așa a început colaborarea cu Consiliul Tranziției Ecologice, cu care s-a analizat toate posibilitățile și că, în final, au luat această hotărâre foarte importantă.

Detaliile documentului elaborat au fost expuse de consilierul Valbuena, care a subliniat că sunt afectate nu doar solul ci și un numar important de păsări și, mai ales, specii migratoare care au drept punct de odihnă coastele Insulelor Canare. Promenada San Juanito are o valoare ecologică foarte mare – a mai spus politicianul socialist, înainte de a sublinia că studiile efectuate scot în evidență că în zona menționată există aproape 40 de specii de păsări rare care trebuiesc protejate.

Constantin Pletosu – Tenerife