12 iulie 2024
ConsulatPoliticăRomâni în Canare

Comunicat de la Ambasada României în Spania

Secția consulară a Ambasadei nu se închide!!!
Activitatea se desfașoară normal, cu măsuri suplimentare pentru protecția publicului!

Pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19/Coronavirus, vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 11 martie 2020, autoritățile spaniole au luat o serie de măsuri și au făcut mai multe recomandări ca măsuri de protecție a cetățenilor.

Tot pentru protecția dumneavoastră, am pus în practică următoarele măsuri la secția consulară a Ambasadei:

  • se suspendă pe o durată nedeterminată funcționarea biroului de informații, programări și asistență pentru probleme de muncă aflat în sediul secției consulare a Ambasadei.
  • serviciile consulare se vor efectua NUMAI pe bază de programare și în cazurile de urgență obiectivă și demonstrabilă. Programările se fac pe Portalul Extern al SIMISC la www.econsulat.ro
    Numai în cazuri bine argumentate se pot adresa cereri de programare la adresa de poștă electronică, madrid.programari@mae.ro
  • intrarea în sediul oficiului consular se face cu doar 5 minute înainte de ora programării. Nu se admit însoțitori, excepție făcând serviciile consulare efectuate pentru minori care necesită prezența părinților sau a unui părinte.

Regăsiți mai jos numerele de telefon care pot fi apelate în situația în care prezentați simptomele virusului (febră, tuse, dureri musculare, dificultăți de respirație, oboseală).

ATENTIE!
NU vă prezentați la secțiile de urgență ale centrelor medicale, ci apelați numerele de telefon corespunzătoare comunităților unde vă aflați!

2 comentarii la „Comunicat de la Ambasada României în Spania

    • Bună ziua!
      Dacă locuiți în Insulele Canare și nu este urgent, ar trebui să așteptați Consulatul Itinerant care va veni în arhipelag, cel mai probabil, la sfârșitul lunii octombrie. În acest scop, Secția Consulară din Madrid, va pune la dispoziția românilor din zonă un E-mal care va fi activ doar o perioadă și la care o să vă puteți rezerva acest serviciu. Dacă nu locuiți în Insulele Canare va trebui să faceți o rezervare la adresa de E-mail dedicată acestui serviciu de la Madrid.

Comentariile sunt închise.