12 iulie 2024
PoliticăRomâni în Canare

Începând de joi se va elimina obligativitatea purtării măștilor la exterior

În mai puțin de 72 de ore, Guvernul de la Madrid a trecut de la prelungire obligativității folosirii măștilor în aer liber la eliminarea acestei restricții

Ministrul Sănătății, Carolina Darias, a informat în această seară că marți se va aproba decretul regal care va elimina obligația folosirii acestui element de protecție în aer liber. Măsura va intra în vigoare joi, la o zi după publicarea decretului regal în BOE.

Insulele Canare elimină obligativitatea certificatului COVID, prelungește orarele localurilor de distracții și coboară nivelul de alertă în La Palma

După ce a analizat datele epidemiologice pentru fiecare insulă, Guvernul Insular a convenit ca insula La Palma să fie retrogradată la nivelul 3 de alertă sanitară. Restul insulelor rămân la același nivel de alertă ca și până acum, Tenerife și Gran Canaria la nivelul 4, iar Fuerteventura, El Hierro, La Gomera și Lanzarote (care din punct de vedere epidemiologic include și La Graciosa) rămân la nivelul 3.

Se modifică și orarele localurilor de distracție

În insulele aflate la nivelul 3, orarul va fi prelungit de la ora 01:00 la ora 02:00; în cele aflate la nivelul 2, programul va fi prelungit tot cu o oră, închidere fiind la ora 03:00; iar în insulele aflate la nivelul 1, închidere va avea loc la ora 04:00. În insulele aflate la nivelul 4 de alertă, se va menține închiderea la ora 00:00.

Situația sanitară actuală ne permite să îndulcim anumite măsuri. Există zone în care acest lucru este posibil„, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Julio Pérez, într-o conferință de presă ținută astăzi după amiază. „Tot astăzi am eliminat obligativitatea prezentării pașaportul Covid„, a adăugat el.

Monica Cercan