14 iunie 2024
CronicăRomâni în lumeSport

Tenerife va găzdui Finala Mondială a World Corporate Golf Challenge

Competiția va avea loc pe terenul de golf din Costa Adeje și va atrage la start peste o sută de jucători și invitați din peste 30 de țări din întreaga lume

În perioada 17-21 octombrie Tenerife va găzdui Finala Mondială a World Corporate Golf Challenge (WCGC), unul dintre cele mai mari turnee de golf pentru companii din lume. Competiția va avea loc pe terenul de golf din Costa Adeje și va atrage la start peste o sută de jucători și invitați din peste 30 de țări din întreaga lume, ceea ce va contribui la promovarea insulei Tenerife ca destinație pentru evenimente sportive.

Faptul că această mare competiție internațională se organizează în Costa Adeje nu este doar meritul capacității structurii din Tenerife de a găzdui evenimente de anvergură și la cel mai înalt nivel, ci și calitatea excelentă oferită de această infrastructură jocului de golf” – declară Laura Castro, directoarea cu probleme de turism în Tenerife. Laura Castro mai amintește că insula are „opt terenuri de golf excelente, răspândite atat în nordul cât și în sudul insulei, proiectate de figuri importante ale sportului la nivel mondial, precum Severiano Ballesteros, Jon Jacobs și Donald Steel„.

Pe lângă finala mondială din luna octombrie, directorul turistic al insulei a anunțat că Tenerife va găzdui, în paralel și Sports Legends Cup, un turneu organizat tot de WCGC, care va reuni pe terenul de golf Abama, figuri internaționale din diferite discipline sportive. „Caracterul său recreativ și faptul că participanții săi sunt personalități cunoscute vor contribui la promovarea turismului din insula Tenerife în lume„, mai spune Castro.

La rândul său, directorul general, David Pérez, asigură că „acest important și prestigios turneu internațional va transforma lideri proeminenți ai companiilor și corporațiilor internaționale în ambasadori ai turismului de pe insulă, deoarece mulți dintre ei vor vizita Tenerife pentru prima dată și vor sosi însoțiți de prieteni și familii„.

Prin urmare, prin această acțiune, „nu numai că ne așteptăm la un impact mare asupra lanțului valoric al turismului, dar va fi, de asemenea și cea mai bună promovare posibilă a cazării noastre specializate, a gastronomiei noastre, a ofertei noastre de spa și wellness, a naturii noastre și, pe scurt, a tuturor acelor atribute de diferențiere a destinației care sunt direct legate de noul nostru plan de marketing și de strategia promoțională bazată pe diversitatea și experiența bogată oferită” – a mai explicat David Pérez.

Din partea WCGC, președintele Jose Guerra, recunoaște că este încântat să poată aduce pentru prima dată în Tenerife World Corporate Golf Challenge și Sports Legends Cup. „Sprijinul pe care îl primim din partea Cabildo de Tenerife și Tenerife Tourism și a brandului său Tenerife Golf este esențial pentru succesul acestei Finale Mondiale, care sperăm să crească de la an la an. Pentru concurenți și companii, participarea la Finala Mondială este o experiență unică, iar World Corporate Golf Challenge este o platformă excelentă pentru a prezenta ceea ce Tenerife are de oferit unui public de golf corporatist sosit din întreaga lume”, a concluzionat el.

De la înființarea sa în anul 1993, World Corporate Golf Challenge a crescut treptat ajungând, astăzi, la peste un milion de jucători de golf din 50 de națiuni.

Constantin Pletosu