14 iunie 2024
ConsulatCulturăRomâni în Canare

Filmul românesc „Gomera” prezentat în Gran Canaria

Evenimentul a fost organizat de Real Club Náutico din Gran Canaria cu colaborarea Institutului Cultural Român din Madrid și a Consulatului Onorific al României în arhipelag

Seară de cinema specială organizată de Real Club Náutico din Gran Canaria care a ținut să dedice României momentul cinematografiei străine din luna decembrie prin punerea la dispoziția publicului a peliculei „Gomera” aparținând regizorului român Corneliu Porumboiu. Filmul a fost ales și prezentat publicului prin bunăvoința Institutului Cultural Român din Madrid și cu colaborarea strânsă a Alinei Râmaru, Consulul Onorific al României în Insulele Canare.

Cu această ocazia publicul prezent a avut parte și de o prezentare a României făcută de consulul nostru onorific dar și de un mic documentar cu imagini spectaculoase din țara noastră care a încântat asistența.

Scenă din filmul Gomera

Pentru cine n-a vizionat filmul lui Corneliu Porumboiu în această peliculă vom găsi povestea lui Cristi, un polițist corupt care ajunge pe insula La Gomera, din Insulele Canare, pentru a cunoaște mai bine și a învăța limbajul el silbo, o formă de comunicare prin fluierat, specifică insulei și folosită, astăzi, doar de localnici. Tot efortul politistului este pentru al salva de la închisoare pe un om de afaceri controversat, traficantul Zslot, aflat în arest la București, singurul dintr-o bandă care știe unde sunt ascunse cele 30 de milioane de euro ale mafiei.

Imagine din timpul filmărilor. În mijloc, regizorul Corneliu Porumboiu

De menționat că distribuția filmului îi cuprinde pe actorii Vlad Ivanov, personajul principal, Catrinel Menghia Marlon, Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, dar și pe actorii spanioli Agustí Villaronga, Antonio Buíl și Cristóbal Pinto. Filmările au fost realizate acum doi ani pe insula La Gomera, la București și în Singapore.

La evenimentul cinematografic din Gran Canaria, care a avut loc aseară, au participat, de asemenea, consulii onorifici ai Italiei, Senegalului și Braziliei dar și vicepreședintele Real Club Nautico din Gran Canaria.

Constantin Pletosu