22 februarie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

De la 1 ianuarie transportul în comun în Insulele Canare va fi gratuit

Noua măsură vine în sprijinul celor care locuiesc în arhipelag și se a aplică în cazul autobuzelor și tranvaielor

Știrea a fost lansată la începutul acestei săptămâni și vine în meritul eforturilor deputatelor Ana Oramas și María Fernández care au ajuns la un acord cu Guvernul Central de la Madrid pentru a îmbunătăți profilul financiar al insulelor în bugetul general de stat (PGE).

Noutatea a fost anunțată luni de către senatorul regional și secretarul general național al partidului Coalición Canaria, Fernando Clavijo, în cadrul unei conferințe de presă în care a apărut împreună cu cele două deputate, Ana Oramas și María Fernández, pentru a raporta angajamentele pe care CC a reușit să le „extragă” de la Guvernul Pedro Sánchez în vederea acordării sprijinului său pentru bugetul pe anul 2023.

Tot Fernando Clavijo a relatat că s-a ajuns la un acord cu Guvernul Sanchez și că s-a întocmit un document care a implicat 21 de amendamente care au fost prezentate, dezbătute și semnate. „În primul trimestru al anului 2023 toate aceste acorduri, la care au ajuns deputații noștri în Congresul Deputaților – Ana Oramas și María Fernández, vor fi puse în funcțiune și vor avea efect benefic asupra familiilor și întreprinderilor mici și mijlocii din Insulele Canare” – a mai precizat secretarul general.

Se are în vedere alocarea a 81 de milioane de euro, sumă care va putea fi extinsă, pentru gratuitatea autobuzelor și tramvaielor pe tot parcursul anului viitor, o măsură care va fi în beneficiul tuturor cetățenilor din Insulele Canare” – a completat deputata Ana Oramas.

Un alt acord important la care s-a ajuns saptămâna trecută a fost propunerea creării unei comisii mixte care se va reuni în primul trimestru al anului 2023. Din această comisie vor face parte reprezenți ai Guvernului Insulelor Canare, Guvernului Spaniei, operatori și oameni de afaceri din domeniul transportului maritim. În această formulă și la acest nivel se va încearca crearea si aplicarea unei măsuri prin care și costul transportului de marfă pe apă să fie suportat de catre stat în proporție de 100%.

O veste foarte bună sosește și pentru locuitorii insulei La Palma. Deputata Ana Oramas a anunțat că s-a ajuns la un acord cu Guvernul Central pentru reducerea impozitului pe venit cu 60% pentru toți locuitorii insulei în perioada 2022 și 2023, ceea ce înseamnă că locuitorii din La Palma vor avea mai multe venituri disponibile și că la următoarea declarație pe venit o sumă foarte importantă le va fi returnată. În plus, este prevăzută o alocare de 100 de milioane de euro pentru „Planul de reconstrucție a insulei La Palma„, program care va fi extins și pentru anii următori.

2 comentarii la „De la 1 ianuarie transportul în comun în Insulele Canare va fi gratuit

Comentariile sunt închise.