14 iunie 2024
ConsulatRomâni în Canare

Consulatul itinerant – peste 700 de cazuri soluționate

„Ne-am propus să nu lăsăm pe nimeni să plece nerezolvat și nemulțumit, chiar și cei care n-au reușit să se programeze online din diferite motive” – Alina Râmaru, Consul Onorific în Insulele Canare.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români rezidenți în Insulele Canare, Ambasada României în Regatul Spaniei a organizat, în intervalul 9-14 februarie 2020, un consulat itinerant în localitatile Adeje – Tenerife și în Las Palmas de Gran Canaria, unde se află concentrate importante comunități de români.

Astfel, peste 700 de cetățeni români au avut posibilitatea de a se întâlni cu serviciile consulare direct în Insulele Canare, fără a se deplasa la Madrid. Echipa Secţiei Consulare a Ambasadei prezentă în Insulele Canare a furnizat o gamă largă de servicii consulare oferite în cadrul consulatului itinerant, precum preluarea de cereri de pașapoarte, înscrierea de certificate de naştere şi de căsătorie, autentificarea de procuri şi de declaraţii, preluarea de cereri de duplicate după certificate de naştere şi căsătorie sau de procurare de alte acte din România precum și preluarea de cereri de apostilare pentru astfel de certificate.

Locația din Las Palmas de Gran Canaria

Pentru ca cetăţenii români din Insulele Canare să beneficieze pe deplin de consulatul itinerant, organizarea dar și prezența acestuia a fost anunţată cu mai bine de o lună înainte de sosirea sa, anunțul circulând pe reţelele de socializare din arhipelag, site-ul internet al Ambasadei şi presa de limbă română din Spania, inclusiv publicația noastră – Univers Românesc.

Mai mult, sistemul de programare online a însemnat ca cetăţenii români care au solicitat servicii în cadrul consulatului itinerant au putut face acest lucru fără timpi de aşteptare suplimentari şi beneficiind în avans de informaţiile privind documentele necesare şi proceduri.

Reprezentanța diplomatică română de la Madrid mulțumește pentru sprijinul acordat la buna organizare, Consulatului Onorific al României în Insulele Canare dar și asociației de români din arhipelag, RumaCan.

Informații pentru perioada imediat următoare

Cetăţenii români aflaţi în Spania continentală, precum şi cetăţenii din Insulele Canare care vor dori să se deplaseze la Madrid în lunile următoare pentru a solicita servicii consulare, îşi pot face programarea de acasă, prin internet, pe site-ul www.econsulat.ro.

Pe canalul de YouTube al Ambasadei, disponibil la adresa: https://goo.gl/8snAEi, o să găsiți videoclipuri explicative care vă vor arăta, pas cu pas, cum să obțineți o programare.