14 iunie 2024
CronicăRomâni în Canare

Coronavirus lovește și în Tenerife

Un hotel important din Costa Adeje, cu peste 1000 de turiști, a fost izolat, astăzi, de poliție. Un turist italian și soția sa, sosiți săptămâna trecută în Tenerife și cazați la Hotelul H10 Costa Adeje Palace , au fost depistați pozitiv la coronavirus.

Cei infestați sunt un medic italian ți soția sa sosiți cu o săptămână în urmă din Lombardia, o regiune din nordul Italiei, care sunt pe insulă în calitate de turiști și care au început să se simtă rău ieri, 24 februarie, in jurul orei 14:00. Primul, cu simptome de coronavirus, a fost medicul și a fost dus imediat la Clinica Quirón din sudul insulei Tenerife, unde testul la noul virus a rezultat pozitiv. Protocolul stabilește și obligă la efectuarea celui de-al doilea test la Centrul Național de Microbiologie al Institutului de Sănătate Carlos III. Între timp, pacientul rămâne izolat și sub atenta supraveghere a cadrelor medicale specializate din cadrul Spitalului Universitar „Nuestra Señora de Candelaria”. În schimb, astăzi după amiază și testul soției italianului a ieșit pozitiv la coronavirus, test care în prima fază era negativ.

Ministerul Sănătății din arhipelag a activat o linie telefonică gratuită 900 112 061, la care o echipă de cadre medicale, sub coordonarea Serviciului de Urgență a Insulelor Canare (SUC), răspunde solicitărilor cetățenilor pentru mai multe informații legate de măsurile de prevenire, de posibilitățile de contaminare dar și de alarmele false legate de virus.

Mașini de poliție la Hotelul H10 Costa Adeje Palace
Ambasada României de la Madrid se interesează despre soarta românilor care lucrează în acest hotel

În echipa de personal din hotelul izolat lucrează și români. Ambasada României de la Madrid se interesează în aceste momente despre situația lucrătorilor români ramași izolați în hotel. Din informațiile primite la redacție până în acest moment, între cei 1000 de turiști prezenți în hotel nu se află nici un român.
Vom reveni cu amănunte!

Turiști izolați la Hotelul H10 Palace din Costa Adeje – Tenerife

ULTIMA ORĂ!

26.02.2020, ora 12:00
Consulatul Onorific al României în Insulele Canare confirmă că nu sunt cetațeni români printre turiști sau printre cei care lucrează în Hotelul H10 Costa Adeje Palace din Tenerife, care în momentul de față se află în carantină.

26.02.2020, ore 6:00
Încă doi turiști italieni, din grupul celor 37 prezenți la Hotel H10 Costa Adeje Palace și care au intrat în contact cu familia medicului infectat cu coronavirus, au fost declarați pozitivi în urma analizelor de laborator efectuate în ziua de 25 februarie.


25.02.2020, ore 14:00

Turiștii dar și personalul din Hotelul H10 Costa Adeje Palace care au intrat în contact cu cei doi turiști italieni contaminați au fost testați de catre personalul medical deplasat la fața locului, rezultatul fiind, deocamdată, negativ!

Adina Bandini Lazăr si Constantin PletosuTenerife