22 februarie 2024
CronicăCulturăPoliticăRomâni în Canare

Încep cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească

Este pentru prima dată în istoria Insulelor Canare când acest curs se desfașoară concomitent pe două insule majore!

Pentru prima dată în Insulele Canare, cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească se desfășoară atât în Tenerife, cât și în Gran Canaria. Preocuparea autorităților române pentru cetățenii săi care locuiesc peste hotarele țării se reflectă în politicile pe care acestea le implementează la nivel internațional, oriunde trăiesc cetățeni români. În acest sens, Guvernul României a încheiat o serie de parteneriate cu multe dintre statele membre ale Uniunii Europene, în diverse domenii, printre care și cel educațional și cultural.

Un rezultat al acestor parteneriate este și cursul LCCR dedicat copiilor români din diaspora. Scopul cursului este de a le favoriza elevilor contactul cu limba, cultura şi civilizaţia românească, în scopul exersării şi îmbunătăţirii comunicării în limba maternă, a cunoaşterii unor momente importante ale istoriei româneşti, a interiorizării valorilor culturii şi civilizaţiei româneşti şi a dezvoltării identităţii proprii în contextul valorilor europene.

Cursul este organizat de Institutul Limbii Române, aflat în subordinea Ministerului Educației Naționale din România, prin intermediul profesorilor LCCR.

Cursul este opțional, gratuit și se desfășoară o dată pe săptămână. Se adresează tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, care doresc fie să învețe limba română, fie să-și îmbunătățească nivelul de limbă română.

S

În Gran Canaria, cursul a început deja la următoarele școli:
CEIP Virgen del Carmen (La Aldea de San Nicolás)
Miercurea 13:45-15:45
CEIP La Ladera (La Aldea de San Nicolás)
Miercurea 15:50-17:50
Urmează să înceapă și la IES El Rincón (Las Palmas de Gran Canaria) și IES La Aldea (La Aldea de San Nicolás), unde continuă înscrierile!

În Tenerife, cursul încă nu a început din cauza numărului scăzut de copii înscriși, însă programul a fost stabilit, după cum urmează:
CEIP Pérez Valero (Los Cristianos)
Marțea 16:00-18:00 (pentru categoria de vârstă 7-14 ani)
Vinerea 16:00-18:00 (pentru categoria de vârstă 3-6 ani)
IES El Galeón (Adeje)
Lunea 16:00-18:00 (pentru categoria de vârstă 7-14 ani)
Joia 16:00-18:00 (pentru categoria de vârstă 3-6 ani)

Toți părinții din Tenerife care doresc să-și înscrie copiii la curs sunt rugați să o contacteze de urgență pe doamna profesoară Anca-Elena Răducan.

Vă reamintim că, pentru categoria de vârstă 3-6 ani este nevoie de minimum 7 copii, iar pentru categoriile de vârstă 7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani, este necesar un minimum de 15 copii.

Mai multe informații despre curs pot fi găsite pe pagina de Facebook LCCR Insulele Canare.

Pentru înscrieri la curs, vă rugăm să-i contactați direct pe profesori:
-pentru Gran Canaria, prof. Cecilia Stan-Tomescu – tel./WhatsApp 646348927
-pentru Tenerife, prof. Anca-Elena Răducan – tel./WhatsApp 610414783

One thought on “Încep cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească

Comentariile sunt închise.