19 mai 2024
ConsulatCronicăRomâni în Canare

Consulatul itinerant își va începe activitatea mâine dimineață

Detalii despre cum se poate ajunge la sediul unde va lucra echipa consulară de la Madrid

Consulatul General al României de la Madrid organizează în perioada 13-18 aprilie un consulat itinerant doar la Santa Cruz de Tenerife. Itinerantul de la toamnă din luna octombrie sau noiembrie se va organiza în insula Gran Canaria.

Adresa unde va funcționa de data aceasta consulatul itinerant este în Sala de Arte Los Lavaderos – Calle de Carlos Chevilly, nr. 1, Santa Cruz de Tenerife și se află în zona centrală a orașului, foarte aproape de parcul Garcia Sanabria și în spatele hotelului Iberostar Heritage Grand Mencey.

Cei care sosesc pe Aeroportul din Nord, pot folosi autobuzul cu numărul 20, care pleacă spre Intercambiador din 30 în 30 de minute. Cei care sosesc pe Aeroportul din Sud, pot folosi autobuzul numărul 10, care face legătura rapidă cu capitala insulei, Intercambiador fiind capăt de linie. De remarcat că de la Intercambiador și până la sediul consulatului itinerant sunt aproximativ 1,8 kilometri, care se pot parcurge, lejer, în 25 de minute. Pentru cei care sosesc cu nava în Portul turistic din Santa Cruz distanța se reduce la jumătate.

ATENȚIE pentru cei care sosiți cu autoturismul!
Strada unde va fi situat consulatul este îngustă, cu sens unic și cu puține locuri de parcare. Recomandat ar fi să lăsați mașinile într-o parcare în afara zonei centrale, sau în parcările cu plată din apropiere. La 30 de metri se afla Parking Iberostar Grand Hotel Mencey iar la 200 de metri se află Parking Santa Rosalia și Parking APK2 Weyler.

ATENȚIE!
Se vor efectua servicii consulare doar pentru persoanele cu programare!

În cadrul acestui consulat itinerant vor fi efectuate următoarele SERVICII CONSULARE:
✔ acte notariale (procuri, declarații, adeverințe consulare, obțineri acte extrajudiciare etc.)
✔ preluare dosare prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani
✔ transcriere acte de stare civilă
✔ titluri de călătorie
✔ pașapoarte electronice