22 februarie 2024
CulturăRomâni în CanareRomâni în lume

Congresul tinerilor ortodocși în Gran Canaria

Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale și Episcopia Ortodoxă Româna a Spaniei și Portugaliei, vor organiza în perioada 3-6 octombrie 2019, pe Insula Gran Canaria din Spania, CONGRESUL TINERILOR NEPSIS.

Anul acesta sunt așteptați peste 300 de tineri ortodocși, români, din toată Europa. Până în momentul de față sunt înscriși foarte mulți tineri din Italia – ne-a declarat Daniel Tătăran, preotul paroh de la Parohia Ortodoxă Română din Gran Canaria, una dintre persoanele importante care se va ocupa, pe plan local, de buna desfășurare și organizare a acestui eveniment.

Congresul, care va dura trei zile, va cuprinde în programul său, ateliere de cunoaștere a teritoriului, de cultură și artă, tematică religioasă dar și vizitarea principalelor obiective turistice de pe insulă.

Deschiderea oficială va avea loc pe data de 3 octombrie și va fi făcută de Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale și de Preasfințitul Episcop Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Congresul tinerilor ortodocși români va fi gazduit de Campusul Universitar din Tafira – Gran Canaria și se va încheia duminică, 6 octombrie.

Sâmbătă, în penultima zi, într-un cadru festiv și în prezența înalților prelați, vor avea loc concluziile și un spectacol aniversar oferit de tinerii români din arhipelag.

Vom reveni cu amănunte!

Constantin Pletosu