19 mai 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Conflictul dintre industria hotelieră din Tenerife și Guvernul Insular a ajuns în instanță

Guvernul local este dispus să negocieze redeschiderea restaurantelor la interior. Măsurile vor fi decise mâine dimineață, marți 29 iunie

Guvernul Insulelor Canare studiază noile propuneri făcute de industria hotelieră din Tenerife, care și-a exprimat nemulțumirea față de noile măsuri impuse pentru încercarea limitării infecțiilor cu Covid-19. Protestul hotelierilor s-a soldat cu o acțiune depusă vinerea trecută în instanță și la care se așteaptă o decizie judecatorească. Potrivit publicației Canarias Ahora, executivul regional ar fi dispus să dea mâna cu sectorul hotelier și să îmblânzească măsurile de precauție luate săptămâna trecută.

Printre propunerile înaintate guvernanților, de către industria hotelieră din Tenerife, se numără și redeschiderea spațiilor interioare la o capacitate minimă, de 30%, unde consumatorii vaccinați să poată avea acces în baza pașaportului Covid.

Potrivit surselor menționate mai sus, Guvernul Insular ar urma să se întrunească mâine, marți, în cadrul unei reuniuni tehnice împreună sindicatele și reprezentanții industriei hoteliere din Tenerife. Teoretic, ședința de care menționăm ar fi trebuit să aibă loc joi, dar având în vedere situația creată, se încearcă găsirea unei soluții amiabile, cât mai repede, în scopul retragerii acțiunii din justiție.

Constantin Pletosu