19 mai 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Biciclete și trotinete electrice gratuite pentru cei care sunt rezidenți în Santa Cruz de Tenerife

Astăzi vor apărea în oraș primele 100 de vehicule. Alte 646 vor fi aduse în Santa Cruz în urmatoarele două săptămâni, iar în următoarele trei luni vehiculele electrice vor ajunge la aproape 1300

Începând de astăzi străzile capitalei insulei Tenerife vor începe să se umple de biciclete și trotinete electrice pentru închiriat. Acestea vor fi gratuite pentru locuitorii din Santa Cruz de Tenerife. Ridedott, una dintre cele două companii care a semnat contractul pentru acest serviciu, a anunțat că va începe să distribuie aceste vehicule chiar astăzi, 22 aprilie, primele 100 de unități urmând să-și facă apariția în această dimineață în diferite zone ale orașului. Numărul acestora va fi mărit în următoarele două săptămâni pentru a ajunge la 646 de vehicule autorizate.

Evelyn Alonso, consiliera pentru probleme de mobilitate în Consiliul municipal din Santa Cruz, a explicat că „la cele 100 de scutere care vor sosi în această săptămână se vor adăuga alte 300 începând cu 29 aprilie, în timp ce în săptămâna 6 mai vor fi adăugate celelalte 246„.

Utilizatorii acestui serviciu vor trebui să plătească un euro pentru deblocarea vehiculului, în timp ce fiecare minut va fi taxat cu 0,23 euro. Utilizarea scuterului va fi gratuită pentru cetățenii din localitate, deși nu s-a stabilit încă modul în care compania va gestiona verificarea înregistrării acestora. Utilizatorilor frecvenți, cei care folosesc serviciul mai mult de 100 de minute pe săptămână, li se vor oferi și anumite bonusuri.

Primarul José Manuel Bermúdez a amintit că cele 1.292 de vehicile, care vor acoperi întreaga zonă a orașului, vor fi distribuite în toate cele cinci cartiere și vor avea parcările aferente. Astfel, cartierul Anaga va avea nouă parcări pentru 48 de scutere, Centrul-Ifara, va avea 63 parcări pentru 448 de scutere, în Ofra-Costa Sur, vor fi 43 de parcări și 172 de scutere, în Salud-La Salle, 67 parcări și 392 scutere iar în Sud-Vest, 58 de spații de parcare pentru 232 de scutere.

Consiliera municipală, Evelyn Alonso, a mai subliniat că „datorită aprobării finale a ordonanței privind mobilitatea și a planului de mobilitate urbană durabilă (PMUS), Santa Cruz de Tenerife dispune la ora actuală de o reglementare care urmărește crearea unui oraș mai prietenos cu pietonii și mai respectuos cu mediul înconjurător„.

Tot Evelyn Alonso reamintește că, pentru a putea circula cu trotineta în Santa Cruz de Tenerife, este obligatorie purtarea căștii de protecție, iar atunci când se circulă pe timp de noapte sau în situații de vizibilitate redusă, aceste vehicule trebuie să aibă o iluminare adecvată. De menționat că vârsta minimă pentru a conduce un VMP este de 15 ani.