22 februarie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Avertisment privind prezența glutenului într-un preparat cu carne vândut în magazinele Mercadona din Insulele Canare

Agenția Spaniolă pentru Siguranța Alimentară și Nutriție, AESAN, recomandă persoanelor bolnave de celiachie, care ar putea avea produsul deja achiziționat, să se abțină de la consumul acestuia

AESAN avertizează populația din Insulele Canare cu privire la prezența glutenului în produsul din carne „Cordon Blue Extra„, distribuit exclusiv în unitățile Mercadona din Insulele Canare, deoarece pe aceste confecții se menționează în mod eronatfără gluten„. În același comunicat se precizează că produsul „nu implică niciun risc pentru restul populației”.

Mai concret, produsul cu carne mentionat mai sus este fabricat de JC Jucarne, se prezintă într-un ambalaj de plastic, are numărul de lot 220730 și are data de expirare 08/08/2022.

Informațiile prezentate în acest articol au fost transferate autorităților competente din comunitățile autonome din arhipelag prin intermediul Sistemului de Coordonare pentru Schimbul Rapid de Informații, SCIRI, în vederea retragerii imediate a produsul de pe rafturile centrelor de comercializare pentru a nu pune în pericol viața celor care au probleme la consumul de gluten.

Costin Filipescu