12 iulie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Au început înregistrările pentru alegătorii români din străinătate

Înscrierile online au început pe 1 aprilie 2020 și vor putea fi efectuate până la data expirării a cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale
Pentru a vă înregistra, deschideți AICI

Pentru evitarea cozilor la secțiile de votare, alegătorii români din străinătate pot opta pentru două moduri de ași exprima votul la alegerile parlamentare din acest an. Ca și la alegerile prezidențiale sau cele europarlamentare de anul trecut, românii rezidenți în afara României pot vota la secția de votare din zona unde locuiesc sau prin corespondență.

Alegatorii care doresc să voteze la secția de votare

Prin înregistrarea pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente ca alegător în străinătate, cetățeanul român cu drept de vot care se va află în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secții de votare în localitatea și statul unde dorește să voteze.

ATENȚIE !!!
Prin completarea acestui chestionar, cetățeanul român își exprimă dorința să voteze în străinătate la alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2020, urmând să fie RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România și înscris în lista electorală permanentă din străinătate.

Alegătorii care doresc să voteze prin corespondență

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență.

ATENȚIE !!!
Prin completarea acestui chestionar, cetățeanul român își exprimă dorința să voteze prin corespondență la alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2020, urmând să fie RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România și înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondență din țara unde se află în momentul votării.

Pentru a vă înregistra, deschideți AICI

Constantin Pletosu – Tenerife