14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Anul acesta nu se pot aprinde focurile tradiționale de San Juan și San Pedro

Cabildo din Tenerife interzice aprinderea focurilor tradiționale cu ocazia sărbătorilor de San Juan și San Pedro. Restricțiile vor începe miercuri, 23 iunie, de la ora 12:00, până joi, 24 iunie, la ora 15:00, dar și luni, 28 iunie, de la ora 12:00, până marți, 29 iunie, la ora 15:00

În momentul de față Tenerife se află într-un moment de alertă pentru incendii de pădure, iar aprinderea focului în apropierea zonelor cu arbori de pe insulă prezintă un risc ridicat. În ciuda faptului că prognoza meteo este favorabilă pentru urmatoarele nopți și pentru sărbătorile care sosesc, vegetația în această perioadă a anului este supusă unui stres hidric considerabil și obligă autoritățile la măsuri suplimentare.

Din acest motiv, Cabildo-ului din Tenerife i-au fost atribuite competențe sporite în materie de prevenire și stingere a incendiilor forestiere. La rândul său, Cabildo din Tenerife a decis următoarele măsuri: „Interzicerea oricărei utilizări recreative a focului (hogueras de San Juan și San Pedro) din cauza pericolului de incendiu”.
Restricțiile vor începe miercuri, 23 iunie, de la ora 12:00, până joi, 24 iunie, la ora 15:00, dar vor fi și luni, 28 iunie, de la ora 12:00, până marți, 29 iunie, la ora 15:00.

Constantin Pletosu