12 iulie 2024
CronicăInterviuRomâni în CanareSport

Angela, îngerul care zboară cu mingea!

Handbalista de 25 de ani doreste să joace la cele mai bune echipe din lume dar visul cel mai mare este să se întoarcă acasă, în România.

Angela Cioca este una dintre componentele de baza ale echipei de handbal CB Salud Tenerife. A fost adusă anul trecut din îndepartata Norvegie ca punct de forță pentru promovare. Tehnicienii spanioli au fost fascinați de zborul româncei noastre și au decis că doar cu ea pot promova în prima ligă iberică. Și nu s-au înșelat deloc. Prin jocul sau incisiv, Angela, a adus o contribuție substanțială la saltul echipei din Insulele Canare în eșalonul superior.

Angela Cioca zburând sub privirile uluite ale advresarelor

Îmi place foarte mult aici. Cei de la club dar și fetele din echipă, m-au primit foarte bine când am sosit. Dacă în Norvegia începusem să pun gânduri negre handbalului, probabil și clima a contribuit la starea mea depresivă, în Tenerife am început să iubesc din nou ceea ce fac, handbalul” – declara pentru ziarul nostru, Angela Cioca, care a împlinit frumoasa vârstă de 25 de ani chiar astăzi, 23 ianuarie.

Într-un atac decisiv pe semicerc

Trebuie să menționăm că Angela, ca sportivă, a avut o ascensiune rapidă. Până la 14 ani nu cunoscuse handbalul, sportul care avea să-i dea atâtea satisfacții. Dar, odată intrată în sala de sport din Targu Jiu, orașul său natal, n-a mai lăsat mingea din mână. În cateva luni era la București iar de acolo la lotul României de cadete – categorie de tineret. Cu echipa sa de club din capitala țării, Angela a câștigat în cinci ani, cinci medalii de aur și tot atâtea titluri naționale.

Când am devenit senioară, doream să joc undeva afară. Mă fascinau campionatele din Europa. Asa am decis să plec în Germania unde am jucat două sezoane. Într-un meci cu o echipă norvegiană m-au văzut cei din fiorduri și așa am ajus să joc pe malul Mării Nordului. Interesantă Norvegia. Are un campionat puternic dar clima m-a pus la pământ. Eram mereu tristă, iar când norii erau mai negri deasupra capului meu, a venit soarele din Tenerife. Aici am renăscut” – explică Angela când vorbește despre sosirea ei în Canare.

În zbor spre o nouă victorie

Atleta noastră n-a uita niciodată de unde a plecat și visează mereu o reîntoarcere în Campionatul României.

Țara noastră are un campionat foarte dur. Mi-ar place să joc din nou în România dar ofertele vin mereu din alte părți. Dar nu disper. Sunt optimistă și sper că într-o zi va suna telefonul, iar la celălalt capăt se va auzi o voce care vorbește limba română. La experiența internațională pe care o dețin, în momentul de față, cred că pot ajuta o echipă românească de mare calibru în orice moment” – mai spune, mândră și optimistă, sportiva noastră.

La mulți ani, Angela! Îți dorim ca toate visurile tale să se îndeplinească!
Succes!!!

Constantin PletosuSanta Cruz de Tenerife

4 comentarii la „Angela, îngerul care zboară cu mingea!

  • Am avut marea bucurie ca, în Tenerife, să cunosc doi oameni minunați. Doi profesionisti pe care îndrăznesc sa-i numesc prieteni. Doi OAMENI, care iubesc ceea ce fac. Angela Cioca, handbalistă profesionistă, care joacă la CB Salud Tenerife și Constantin Pletosu, jurnalistul care a făcut din meseria lui o artă si care are ca obiectiv principal, promovare valorilor și talentelor românești în Insulele Canare!
    Vă mulțumesc amândurora pentru profesionalism, dedicatie și iubirea pe care o raspândiți în jurul vostru!

  • Thanks for another informative blog. Where else could I get that type of information written in such an ideal method? I have a venture that I am simply now operating on, and I’ve been at the look out for such information.

  • I just have to tell you that I am new to wordpress blogging and thoroughly valued your article. Quite possibly I am most likely to save your blog post . You indeed have superb article blog posts. Appreciate it for expressing with us your very own site post

Comentariile sunt închise.