14 iunie 2024
Afaceri româneștiCronicăRomâni în lume

Adio, Atlassib

Cea mai mare companie de transport internațional de persoane din România se desființează

Firma Atlassib, va fi divizată prin absorbție, patrimoniul acesteia fiind preluat în totalitate de trei firme controlate de familia omului de afaceri Ilie Carabulea.

Compania de transport Atlassib a fost înființată în iulie 1993, activitatea sa de bază fiind cea de transport internațional de persoane. Peste jumătate de milion de călători erau transportați anual de autocarele acesteia în 13 țări: Austria, Franța, Belgia, Olanda, Anglia, Scoția, Cehia, Germania, Italia, Spania, Grecia, Suedia și Portugalia.

Autocarele Atlassib transportând călătorii prin Europa

Atlassib ajunsese la 94 de agenții în România și la peste 175 în toată Europa. Parcul auto al companiei numărând peste 160 de autocare de diferite capacități, acestea variind între 32 și 75 de locuri .

Potrivit datelor publicate, împărțirea propriu-zisă a societății va avea loc în jurul datei de 20 decembrie 2019. Divizarea prin absorbție vine într-un moment în care Atlassib a concediat anul trecut peste 1000 de angajați din cei peste 1400 avuți în anii trecuți.

După 26 de ani de activitate, datoriile totale ale societății sunt de peste 65 de milioane de lei, în condițiile în care Atlassib a încheiat ultimul exercițiu financiar cu o pierdere de peste cinci milioane de lei, raportate la o cifră de afaceri de aproape 90 de milioane de lei.

Patrimoniul Atlassib-ului va fi împărțit între Atlantic Travels Internațional – societatea prin care Carabulea își administrează Hotelul Ramada, Tipo Trib și Horticola Internațional.

Costin Filipescu – Sibiu