14 iunie 2024
CronicăCulturăPoliticăRomâni în lume

Acord de parteneriat între Biblioteca Națională a României și Asociația Dacia

La semnarea acordului a fost prezentă Daniela Popescu președinta Asociației Dacia din Atena

Prezentă la București, Daniela Popescu, a încheiat în data de 26 ianuarie, un acord de parteneriat între Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena și Biblioteca Națională a României.

În cadrul acestui parteneriat se vor organiza diferite acțiuni de promovare a valorilor culturale românești, patrimoniul cultural fiind un element definitoriu al identității naționale.

În acest context, Carmen Mihaiu, director al Bibliotecii Naționale, a donat un fond de carte bibliotecii Asociației Dacia, menit să susțină acest demers, urmând ca în lunile următoare să se realizeze o donație de circa 1.000 de volume.

Momentul semnării acordului

Reamintim că prima colaborare între Școala de Limba și Cultura Română din Atena și Biblioteca Națională a avut loc de Ziua Culturii Naționale, în cadrul căreia am organizat împreună evenimentul cultural “Fețele Culturii, Vocile Diasporei”, la care au participat Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii, Ovidiu Burdușa, secretar de stat la DRP, precum și 100 de copii români din diaspora, care au recitat strofele poemului Luceafărul.

Comunitatea românilor din Atena, prin președintele Asociației Dacia – Daniela Popescu, dorește să adreseze mulțumiri conducerii Bibliotecii Naționale a României pentru sprijinul acordat promovării culturii românești dincolo de granițele țării!

Constantin Pletosu

One thought on “Acord de parteneriat între Biblioteca Națională a României și Asociația Dacia

Comentariile sunt închise.