14 iunie 2024
CronicăCulturăRomâni în CanareRomâni în lume

Oana Ursache este noul secretar de stat al Direcției pentru Relația cu Românii de Pretutindeni

În locul fostului președinte al DRP, Ovidiu Burdușa – PNL, a fost numită Oana Ursache – alianța USR–Plus, membră în cadrul Biroului Național PLUS
Anunțul bombă a venit chiar de pe pagina de facebook al noului președinte DRP care scrie urmatoarele:

Zic să aflați de la mine, nu din Monitorul Oficial! Sunt din nou președintă: prima dată am fost președinta Ligii Studentelor din România – Universitatea din Suceava, în 93. Îți amintești, Dalila Dulgheriu? Era a “studEntelor” ați citit bine! Sunt din 2015 președinta Rețelei de Studii Românești (RIER). De ieri sunt președinta Direcției pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, nume nou pentru DRP, fostul Minister al Românilor de Pretutindeni. Scrisesem o postare luuuuungă, în care îmi povesteam viața și parcursul, dar a trebuit să îl scot pe Igor, the Boxer la plimbare și am prăpădit bunătate de confesiune. Semn divin că nu trebuia să citiți 10 pagini. Vă îmbrățișez cu rugămintea de a feminiza funcțiile, deputatĂ, președintĂ, senatoare, directoare, ministră! Nu e greu. Bariera e în percepțiile noastre. Urnim bolovanul la deal. Cu drag, fireste. Implicați-vă și voi, rogu-vă. Nimeni nu poate face revoluție de unul singur.

Ce spun cei de la PLUS despre noul ministru secretar de stat?

„Oana Ursache este lector universitar doctor la Universitatea din Alicante, Granada – Spania, dar și la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind specialistă în literatură comparată, culturologie, literaturi hispanice, orientale, precolumbiene si arabe.
– A organizat în străinătate congrese pe diferite teme, dar și festivaluri, precum: Festivalul Culturii Române și Festivalul Copilăriei România ca teren de joacă, organizat împreună cu Ambasadele României din Spania și din Portugalia și cu sprijinul ICR Madrid.
– A coordonat o serie de nouă volume despre corpologia feminină și a publicat numeroase cercetări științifice și este traducătoare de literatura română contemporană.
– Atunci când a înființat RO100 Andaluzia, a fost prima femeie care propunea formarea unei comunități locale și prima persoană care propunea o comunitate locală în Spania.”

Puteți consulta AICI CV-ul noului președinte DRP

Constantin Pletosu

One thought on “Oana Ursache este noul secretar de stat al Direcției pentru Relația cu Românii de Pretutindeni

Comentariile sunt închise.