19 mai 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Un tren-tramvai în sudul insulei Tenerife

Proiectul a fost discutat într-o întâlnire de lucru a vicepreședintelui de la Cabildo Tenerife – Enrique Arriaga cu autoritățile administrative din sudul insulei.

La întâlnire a participat și directorul insular al drumurilor – Tomás García. Discuțiile s-au axat pe problema cea mai urgentă apărută în Tenerife – degrevarea traficului din cursul saptămânii în porțiunea de autostradă, Los Cristianos – San Isidro.

„În perioada imediat următoare vom organiza o altă întâlnire pentru a stabili prioritatea acestor proiecte și termenele de execuție. Astăzi, am discutat despre îmbunătățirile transportului public în anumite zile ale săptămânii pe anumite rute către zonele turistice. Tot astazi s-au stablit termenii pentru licitația care va avea loc în vederea executării lucrărilor de transformare a stației de autobuze de la Los Cristianos, zona care va lua o altă formă și unde va apare un nou sens giratoriu” – a declarat Tomás García.

„Proiectele feroviare ale trenurilor sudice, ale proiectului de tramvai Adeje-Arona și a noii idei, un tren de navetă, San Isidro – Los Cristianos, au devenit obiective din ce în ce mai necesare. Urmează să fie puse în practica cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării – mai mentionează directorul insular al drumurilor Tomás García.

Constantin PletosuAdeje, Tenerife