22 februarie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Trei noi turnuri de supraveghere pe trei plaje din Las Palmas de Gran Canaria

Cele trei turnuri, instalate pe plajele La Laja, Las Alcaravaneras și Las Canteras, au sisteme WIFI si sisteme de amplificare radio

Proiectul finalizat astazi a fost aprobat în Consiliul Local încă din anul 2019.
Plajele din Las Palmas de Gran Canaria sunt cele mai sigure din intreg teritoriul spaniol, iar odată cu instalarea acestor noi turnuri de supraveghere pe cele trei plaje, unde vin foarte mulți utilizatori din capitală, întărim această condiție, deoarece obiectivul nostru este de a atinge excelența în ceea ce privește serviciile publice furnizate în aceste locuri. Cu aceste noi infrastructuri, munca deja excelentă depusă de salvamarii de la Crucea Roșie locala va fi mult mai eficientă, poziționând plajele noastre printre cele mai sigure din lume” – declara astăzi consilierul, José Eduardo Ramírez.

Consilierul José Eduardo Ramírez

Noile turnurile sunt construite cu materiale anti-vandalism având montat și câte un catarg pentru steag. Toate trei dispun de un sistem de sonorizare pentru difuzarea mesajelor de informare și prevenire cu scopul de a oferi turistilor informațiile necesare pentru siguranța și bunăstarea lor.

Cele trei turnuri au în dotare și un sistem WIFI. Raza sa de acțiune va permite conectarea de la cel puțin 20 de metri. În acest scop au fost instalate dispozitive WairLink, bazate pe puternicul sistem de operare RouterOS și pe procesoare cu consum redus de energie și capacitate mare, variind de la 174MHz la 2,8GHz prin procesoarele Core2Duo utilizate la modelele cu cea mai mare performanță.

Noile turnuri de supraveghere sunt susținute de structuri de rezistență ridicate deasupra nisipului, care permit deplasarea și adaptarea acestora în funcție de necesități. Părțile cabinei, care alcătuiesc fiecare turn, sunt realizate din foi de poliester armate cu fibre de sticlă.

Constantin Pletosu