16 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Atenție la viteză în orașe! DGT-ul a modificat limitele pe drumurile urbane

Amenzile aplicate sunt între 100 și 600 de euro și puteți pierde până la șase puncte din permis

Noile limite de viteză în zonele urbane au intrat în vigoare chiar de săptămâna aceasta. Direcția Generala a Traficului din Spania a făcut și alte modificari importante care îi vizează pe conducătorii auto.

Care sunt noile reglementări?

Ce trebuie să știti ca să evitați o amendă?
Noile limite de viteză pentru drumurile și pasajele urbane, care au fost aprobate de Consiliul de Miniștri în noiembrie anul trecut, au intra în vigoare săptămâna aceasta în toată Spania. Prin urmare, începând din această săptămână, limita de viteză pe drumurile urbane va fi de 20 km/h pe drumurile cu o singură bandă de circulație și trotuar, 30 km/h pe drumurile cu o singură bandă pe fiecare sens de circulație și 50 km/h pe drumurile cu două sau mai multe benzi pe fiecare sens de circulație.

Care sunt limitele și amenzile aplicate?

În cazul că circulați pe un segment de drum unde viteza maximă admisă este de 20Km/h iar dumneavoastră circulați cu mai mult de 21Km/h, puteți fi sancționat cu o amendă de 100€. Dacă circulați pe același segment de drum cu 41 km/h amenda va fi de 300€ și pierdeți și 2 puncte din permis. La fel și în celelalte categorii de drumuri cu viteza limită diferite.

În imaginea de mai sus sunt indicate viteza maximă admisă și ce amendă se poate aplica în cazul depășirii acesteia

Dacă doriți mai multe informații accesați și AICI
În cazul că nu aveți timpul necesar pentru a studia noile reglementări impuse traficului urban, respectați cu strictețe indicatoarele rutiere de limitare a vitezei în orașe.

De menționat că în luna septembrie a anului trecut, orașul spaniol Bilbao a devenit primul oraș din lume care a limitat viteza de circulație rutieră pe întreg teritoriul său la 30 de kilometri la oră.

Monica Cercan