14 iunie 2024
CronicăCulturăRomâni în CanareRomâni în lume

Tineri români, turci și spanioli discută despre schimbările climatice

24 de studenți din România, Turcia și Spania s-au reunit în aceste zile la Guía de Isora – Tenerife, într-o întâlnire din programul Erasmus Plus dedicată tinerilor

Întâlnirea este organizată în colaborare cu Departamentul de Instruire și Timp Liber , din Primăria Guía de Isora, al cărui coordonator este consiliera Maite Belén Pérez Meneses.

Această întâlnire este foarte interesantă, deoarece este concepută ca un proces participativ, unde tinerii își asumă responsabilitatea și reflectă asupra rolului lor în îngrijirea și salvarea mediului – subliniază consiliera Maite Belén Pérez Meneses.

Programul Erasmus Plus, dedicat tinerilor, a fost demarat în Guía de Isora încă din anul 2011. De atunci, prin această municipalitate, au trecut tineri din Turcia, Bulgaria, Palestina, Suedia, Liban, iar anul acesta și din România.

De-a lungul acestei săptămâni tineri prezenți vor face mai multe excursii și vizite în diferite zone urbane dar și în parcuri naturale din împrejurimi, vor realiza ateliere de lucru și vor supune toate aceste experiențe unei evaluări. De asemenea, se vor bucura de o sesiune documentară acumulată în edițiile anterioare ale proiectului și vor participa la o acțiune denumită Micro Open for Climate care va avea loc la Playa San Juan.

Monica Cercan – Tenerife

2 comentarii la „Tineri români, turci și spanioli discută despre schimbările climatice

  • Când va avea loc aceasta întâlnire în Playa San Juan? Cine este așteptat sa participe?

Comentariile sunt închise.