14 iunie 2024
ConsulatPoliticăRomâni în CanareRomâni în lume

Record de secții de votare în Insulele Canare

Dacă la ultimele alegeri prezidențiale, în Insulele Canare, nu s-a votat deloc, anul acesta românii beneficiază de patru secții de vot, două în Tenerife și două în Gran Canaria.

Pentru alegerile prezidențiale de anul acesta Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin Hotararea 37 de ieri, 13 octombrie, 714 secții de vot pentru românii din străinătate. Inițial, Ministerul Afacerilor Externe care face propuneri, înaintase adresele a 838 de secții spre aprobare.

Potrivit acestei hotărâri – numerotarea secțiilor de votare prevăzute în anexă se realizează în continuarea numerotării secțiilor de votare prevăzute de Hotărârea Autorității Electorale Permanente nr. 35 din 4 octombrie 2019 pentru aprobarea propunerilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 3 octombrie 2019, precum și a unor măsuri pentru buna organizare a acestora – se mai specifică.

De asemenea, hotărârea menționată stabilește că – Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare, pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum şi către formațiunile politice care participă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.

Unde se votează în Insulele Canare?

Este pentru prima dată în istoria comunității românilor din Insulele Canare când se va putea vota în patru locuri diferite pe cele doua insule, Tenerife și Gran Canaria.

În Gran Canaria nu se va mai vota, ca de obicei, la Consulatul Onorific din Telde. Cele doua secții de votare sunt dispuse la cei doi „poli” ai insulei, una la nord, în Las Palmas și una la sud, în Maspalomas.

În Tenerife o secție va fi în sud, la Adeje, iar alta va aștepta românii care locuiesc în capitala, Santa Cruz!

Localizarea secțiilor de vot!

La baza hărților postate găsiți adresele secțiilor de votare. Sunt de culoare albastră, deci active. Le puteți accesa pentru a seta navigatorul dumneavoastra și a ajunge cât mai repede la urne.

Secția de votare din Adeje, Calle Barranco del Ingles, intrare prin Calle Atbitocazpe
Secția de votare din Santa Cruz, Calle Nuestra Segnora del Camino, 4
Secția de votare din Las Palmas de Gran Canaria, Calle Nestor de la Torre, 21
Secția de votare din Maspalomas, Calle teowaldo Power, 204, 222

Constantin Pletosu – Tenerife