16 iunie 2024
CronicăRomâni în Canare

Tenerife – facilități la transportul public gratuit și pentru nerezidenți

A fost introdusă o a doua opțiune pentru utilizatorii care nu folosesc transportul public atât de des

Cabildo din Tenerife a aprobat o nouă serie de măsuri care flexibilizează condițiile de acces la transportul public gratuit pe insulă. Noua reglementare se adresează și nerezidenților care nu folosesc foarte des transportul in comun.

Pe lângă limita stabilită de 10 călătorii pe lună, a fost introdusă o a doua opțiune. Se va putea avea acces la călătorii gratuite dacă se efectuează minimum 30 de călătorii pe trimestru (90 de zile), indiferent de modul în care aceste călătorii sunt distribuite pe parcursul acelui trimestru.

Acest lucru va fi verificat direct prin intermediul înregistrării călătoriilor din sistemul central de gestionare a biletelor„, au explicat Rosa Dávila, președinta de la Cabildo din Tenerife, în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, consilierii de la Cabildo din Tenerife au aprobat și o altă modificare a condițiilor de transport public, astfel încât cetățenii străini, care nu au încă rezidență pe insulă, vor putea avea acces la abonamente gratuite prin prezentarea pașaportului și a dovezii de înregistrare în Tenerife, așa cum se întâmplă în restul arhipelagului Insulelor Canare.