22 februarie 2024
ConsulatRomâni în Canare

Succes al consulatului itinerant în Insulele Canare

S-a încheiat primul tur din acest an al echipei consulare în Insulele Canare, mai precis în cele două insule majore – Tenerife și Gran Canaria.

Serviciile oferite de consulatul itinerant al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei, s-a soldat și cu un record al publicului prezent, peste 600 de persoane.

Un urma unui sondaj făcut de ziarul nostru, românii au fost foarte mulțumiți de prestația echipei consulare. Răspunsurile primite au fost surprinzător de plăcute: foarte respectuoși, deosebit de răbdători, profesioniști, rapizi în găsirea soluțiilor optime.

Aceste răspunsuri nu pot decât să ne bucure atât pe noi, care beneficiem de aceste servicii consulare fără a fi obligați a ne deplasa la Madrid cât și pe reprezentanții serviciilor diplomatice din Regatul Spaniei care au căutat permanent să îmbunătățească prestațiile reprezentanților care vin în Insulele Canare” – declara Adina Bandini Lazăr, președinta Asociației Românilor din Insulele Canare – RumaCan, care a asigurat asistență grupului consular sosit în Tenerife dar și românilor veniți la Escuela de Seguridad din Adeje unde și-a avut sediul timp de două zile echipa consulară.

În Gran Canaria, consulatul itinerant a fost găzduit în orașul Telde de Consulatul Onorific al României în arhipelag și de avocatul Alina Râmaru Consul Onorific, primind tot sprijinul necesar.

Echipa Consulară la Consulatul Onorific din Telde – Gran Canaria

Serviciile cele mai solicitate au fost: depuneri de cereri de paşaport pentru parinți dar şi pentru copii minori, autentificări procuri şi declaraţii, solicitări documente din România – adeverinţe, cazier, înscrieri certificate de naştere sau căsătorie spaniole pentru obţinerea celor româneşti, obţineri titluri de călătorie sau paşapoarte temporare.

Urmatoarea vizită a echipei consulare va fi spre sfarșitul anului curent. Cetățenii români vor fi informați prin intermediul ziarului nostru dar și prin intermediul rețelelor de socializare asupra datei precise și a modului în care va putea fi solicitată programarea.

Constantin Pletosu – Tenerife