22 februarie 2024
ConsulatPoliticăRomâni în Canare

Situație istorică în Insulele Canare- două secții de votare pentru alegerile europene

S-a decis! Românii din Insulele Canare vor putea vota, în două localități de pe două insule diferite, la alegerile europene din 26 mai.

Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, a ținut cont de demersurile făcute de Ambasada Romaniei de la Madrid, de Consulatul Onorific al României în Insulele Canare, de Asociația românilor din arhipelag, RumaCan, de cetățeni români rezidenți în arhipelag, de Cătălin Costache care și-a pus timpul său liber la dispoziție strângând semnături de la oameni, de firmele românești și partidele politice – Radu Siniavschi de la USR, care au facut liste și au strâns semnături pentru obținerea acestui drep constituțional și a decis să acorde, în premieră, două secții de votare pentru alegerile europene din 26 mai.

Daca în insula Gran Canaria, românii cunosc, deja, sediul Consulatului Onorific al României, aflat la Telde, Calle Alférez Quintana Suáreznr, 18, 35200 – Las Palmas, pentru românii de pe cealaltă insulă majoră, Tenerife, sediul electoral va fi în Adeje, Casa de la Juventud, Avda. de Los Vientos, s/n, 38670 – Adeje, langa Galeón.

Se pare că acest „concert” al voinței și dorinței românești de a face ceva pentru țară dar și pentru comunitatea noastră de pe aceste insule, a dat roade! Este un prim pas și o primă, mică, victorie, dovada că și românii pot fi uniți și pot deveni puternici!
Felicitări, români frumoși!

Pentru cei interesați, aici, lista completă a secțiilor de votare din toată Diaspora!

Constantin Pletosu