22 februarie 2024
CronicăRomâni în lume

Răsturnare de situație pentru tânărul călăreț din Iași

Gest superb pentru tânărul filmat călare pe un cal prin Iași! Astăzi l-a vizitat campionul la kickboxing, Cătălin Moroșanu, care-l va ajuta să-și finalizeze casa

Tânărul se numește Sergiu Ion Ciobotariu și este de loc din Răducăneni, județul Iași. Zilele trecute a fost filmat în timp ce mergea călare pe un cal pe străzile Iașului, destinația sa fiind maternitatea orașului unde soția îi adusese pe lume un băiețel.

Pentru că nu avea bani pentru un taxi sau pentru un mijloc de transport în comun, Sergiu s-a urcat pe calul său și a galopat spre cea care i-a adus pe lume al treilea copil, deși întreaga țară se află în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta a fost filmat de mai mulți trecători în timp ce galopa prin orașul celor șapte coline iar în scurt timp gestul lui a devenit viral.

Campionul la kickboxing, Cătălin Moroșanu, a fost impresionat de povestea tânărului ieșean și astăzi s-a deplasat acasă la el, unde, între timp, îi ajunsese și soția cu noul născut. Cătălin a mers cu o mașină plină de produse alimentare dar și alte provizii necesare unei familii cu copii mici. În plus, acesta îl va ajuta pe Sergiu să-și îndeplinească visul și anume să-și termine de construit casa pentru a avea unde locui cu soția și cei trei copii. De menționat că, în momentul de față, tânăra familie locuiește într-o casă improvizată.

Costin Filipescu – Iași