14 iunie 2024
CronicăLegislațieRomâni în Canare

Radare DGT pentru detectarea mașinilor fără ITV

Acestea vor fi instalate săptămâna aceasta și în Insulele Canare și vor rămâne până duminică, 26 ianuarie. Amenda pentru cei depistați fără ITV este de 200 de euro.

Săptămână de foc organizată de Direcția Generală a Traficului din Spania. În afară de camerele tradiționale și radarele fixe, DGT a instalat alți 30 de cititori, plasați pe drumurile spaniole din toate comunitățile autonome, pentru a monitoriza toate plăcuțele de înmatriculare ale parcului mobil din Spania. Prin această acțiune, DGT intenționează să reducă accidentele de circulație, întrucât, potrivit studiilor lor, riscul acestora creșteri în cazul în care anvelopele, iluminatul sau parbrizul, sunt în condiții precare.

Prin urmare, până pe 26 ianuarie, acești 30 de cititori de plăcuțe de înmatriculare vor monitoriza starea Inspecției Tehnice a Vehiculelor. De asemenea, în această perioadă, vor exista și agenți ai Guardia Civil, care vor fi atenți, în special, la această problemă. În cazul în care radarele detectează un autovehicul cu ITV-ul neregular, se declanșează în automat un denunt iar proprietarul autovehicolului va primi o amendă de 200 de euro pentru acest fapt.

Constantin Pletosu – Santa Cruz de Tenerife