22 februarie 2024
CronicăEditorialPoliticăRomâni în lume

Psihoterapeutul Ariel Demian s-a întors acasă

Aflat în vacanță în România, binecunoscutul psihoterapeut a ținut să se întîlnească la Onești cu o parte dintre pacienții și cursanții săi

După mai bine de 20 de ani, Ariel Demian din Statele Unite ale Americii, psihoterapeut, licențiat internațional în NLP ( programare neuro-lingvistică, Time Life Therapy (practici de consiliere), centura neagră Lean Six Sigma( tehnici de îmbunătățirea managementului în bussines, ale perspicacității în afaceri și abilități analitice), inginer mecanic în domeniul minier, a susținut la Onești o prelegere intitulată „Nivelele conștienței umane. Mintea noastră operează pe baza reprezentărilor.”

Aflat în vacanță în România, binecunoscutul psihoterapeut a ținut să se întîlnească la Onești cu o parte dintre pacienții și cursanții săi, Ariel tratînd în zonă o mulțime de oneșteni. Deasemenea, Ariel se bucură în zonă de aprecierea și prietenia multor persoane de pe Valea Trotușului.

Astfel, la sfîrsitul săptăminii trecute, un auditoriu însemnat a fost prezent în sala PNL Onești, unde au interacționat în cadrul unei prelegeri cu psihoterapeutul american de origine română, o parte dintre cei prezenți, beneficiind și de consiliere personală și psihologică.

În urmă cu peste 20 de ani, pe lângă tratarea și consilierea celor care i-au calcat pragul cabinetului aflat pe atunci în Centrul GRIFLO și care aparține omului de afaceri Constantin Florian, Ariel Demian reușise la Onești crearea unui grup de cursanți interesați de tehnicile moderne din domeniul psihologiei. Paralel cu acestea, Ariel tratează și homeopatic pacienții care îi solicită ajutorul.

Mai trebuie spus că, renumitul psihoterapeut s-a bucurat la acel timp de o presă extrem de bună, o serie de tematici de gen aparând în ziare, la posturile de radio și la televiziunile locale.

Perfecționarea ulterioară pe tărâm american, i-a adus lui Ariel Demian o diplomă în Programare Neuro – lingvistică (NLP), parte a Psihologiei creată de Richard Badler și John Grinder din California, prin anii 1970.

Creatorii săi pretind o conexiune dintre procesele neurologice (neuro), limbă (lingvistic) și metodele de comportament învățate prin experiență (programare), aceestea fiind amplificate pentru a atinge țeluri specifice în viață.

De asemenea, conform NLP oamenii posedă deja toate resursele necesare dezvoltării personale, corpul și sufletul uman făcând parte dintr-un sistem complex în cadrul căruia se influențează reciproc. Programarea neuro – lingvistică este fundamentată pe un numar de 9 axiome de bază, printre acestea fiind și cele enumerate mai sus.

Tehnicile de consiliere, reunite sub abrevierea de TLT, concept aparținând lui David Blass și Julia Pikal și aplicate de Ariel Demian, consideră fiecare individ ca o persoană și un caz pentru care există soluții cu rezultate în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții acestuia.

Astfel, fiecare persoană se tratează cu respect și empatie, neignorându-i-se personalitatea sa, pacientul avînd posibilitatea de a se explora fără judecăți și prejudecăți.

După circa 2 ore de interacțiune cu sala pe tema anunțată, au urmat cîteva reprezentări de grup, cît și consilieri individuale, mulțumiri și urări de drum bun pe tărâm american lui Ariel Demian.

Luminita Patrateanu – AJPR