14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Primăria din Las Palmas de Gran Canaria a adoptat noi măsuri de prevenire împotriva focarelor de Covid-19

A fost închisă partea de jos a pasarelei Cícer și a limitat pe timpul zilei sportul în Las Canteras

Primăria orașului Las Palmas de Gran Canaria, prin Departamentul de Securitate și Urgențe, a aprobat astăzi introducerea de noi măsuri pentru a preveni noi infectări cu Covid-19. Prin decizia adoptată, Consiliul Local va pune în aplicare noile măsuri începând de mâine, marți, 25 august. În atenția autorităților sunt zonele aglomerate care sunt monitorizate în permanență în vederea respectării regulilor de sănătate, cum ar fi utilizarea obligatorie a măștilor de protecție sau menținerea distanței de siguranță între persone.

În vederea prevenirii contaminării între persoanele care aleargă și clienții restaurantelor cu terase, Consiliul Local din Las Palmas a aprobat astăzi limitarea sporturilor pe promenada Las Canteras, acestea fiind permise doar între orele 22:00 și 8:00.

Pasarela Cícer

Hotarârea stabilește, de asemenea, închiderea accesului la plajă pe pasarela La Cícer, în fața Centrului Sportiv Go Fit. Se va evita staționarea în zonele cu nisip, scări și promenadă pentru a elimina aglomerația.

Tot începând de mâine, nu va fi permisă staționarea în zona de nisip La Cícer, în zona dintre străzile Pizarro și Los Muellitos, cu două ore înainte și două ore după mareea înaltă pentru a garanta respectarea distanței de securitate fizică. De la aceste reguli fac excepție școlile de surf autorizate și sporturile individuale care se practică exclusiv în apă.

În același scop plaja Las Alcaravaneras va fi închisă pe tot parcursul zilei.

Plaja Las Alcaravaneras a fost inchisa complet

În acest timp, Consiliul Local – care menține activ Planul Municipal de Urgență și Securitate, Pemulpa, poate modifica aceste măsuri în funcție de evoluția pandemiei din oraș, urmând în orice moment instrucțiunile autorităților sanitare.

Pe de altă parte, începând cu acest sfârșit de săptămână, Consiliul Local, a suspendat până la o nouă decizie ciclul duminical de spectacole folclorice.

Poliția Locală își menține mereu activ dispozitivul special de supraveghere pentru a asigura respectarea regulilor de prevenire stabilite, cum ar fi utilizarea corectă a măștii, menținerea distanțelor de siguranță sau evitarea aglomerațiilor.

Consiliul Local și Primăria din Las Palmas de Gran Canaria solicită mai multă responsabilitate din partea cetățenilor și o colaborare în conformitate cu măsurile de securitate și amintește în același timp necesitatea de a lua măsuri extreme de autoprotecție, menținerea distanței fizice, utilizarea obligatorie a măștii și igiena continuă a mâinilor. De asemenea, se reamintește că succesul împotriva virusului se obține printr-un efort și o responsabilitate colectivă.

Constantin Pletosu – Las Palmas de Gran Canaria

One thought on “Primăria din Las Palmas de Gran Canaria a adoptat noi măsuri de prevenire împotriva focarelor de Covid-19

  • Adio thalaso terapie! Dar fumatul cum de nu-l interzic? Este cu mult mai daunator decat covrigul
    invizibil. Dar ce virusi destepti si patrioti, domnule, le plac cantecele folcloristice. Mai ales ca acolo poate creste patriotismul, populismul, imediat ajujng acolo si virusii si atunci trebuiesc interzise asemenea posibilitati populiste de contaminare. Copii nu se stie cum si ce vor invata la scoala dar virusii astia au fost scoliti bine de tot. Nu glumesc! Si la scoli innalte …

Comentariile sunt închise.