12 iulie 2024
Cronică

Primaria din Adeje și susține proiectul „AUGE”

Inițiativa urmărește integrarea acțiunilor de formare și informare care să permită indrumarea tinerilor și îmbunătățirea capacității lor la angajare pentru un mai bun acces la piața forței de muncă

Primăria din Adeje, împreună cu companiile asociate cu municipalitate, a lansat proiectul „AUGE” (Managementul Antreprenorial și Ocuparea Forței de Muncă pentru Persoanele cu Studii Superioare), un proiect care are ca scop integrarea, instruirea și informarea tinerilor pentru îmbunătățirea calităților lor la angajare, accesarea pieței forței de muncă și beneficierea de instruire și consiliere gratuită în acest scop. Programul, care va fi dezvoltat în Centrul de Dezvoltare a Turismului Costa Adeje, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, absolvenți de studii superioare sau școli profesionale, care, la ora actuală, sunt șomeri sau lucrează în posturi nepotrivite cu pregătirea lor profesională.

În acest sens, primarul orașului Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, a subliniat că -„numărul tinerilor din patura productivă ar trebui să crească, pentru ca fără tineret nu există viitor. Avem un numar mare de tineri și oameni bine pregatiti profesional și este foarte important să îi ajutăm să obțină un loc de muncă decent, în care să li se garanteze o serie de valori profesionale care să le permită in permanență  ocuparea forței de muncă adecvata„.

AUGE vine, astazi, să răspundă tinerilor care nu au un loc de muncă adecvat formării lor profesionale. Lipsa posibilităților de a-și dezvolta abilitățile, precum și lipsa locurilor de muncă au dus la un numar important de tineri spanioli care au emigrat din cauza crizei.

Juan Verde – președinte al Fundației Advanced Leadership Foundation și fost secretar de stat al Statelor Unite

Open space-ul de la Adeje este o întâlnire a persoanelor cu studii superioare.
Această primă întâlnire, care va avea loc vineri, 3 mai, la ora 17:00, la Hotel GF Victoria, va fi o conferință inaugurală a lui Juan Verde, președinte al Fundației Advanced Leadership Foundation și fost secretar de stat al Statelor Unite.

Hotel GF Victoria

De asemenea, va avea loc o masă rotundă sustinuta de Agoney Melián –  președintele Asociației Tinerilor Întreprinzători din JET din Tenerife și CEO al Valtia Formación și Uebos Comunicación, Xiomara Méndez – responsabil pentru resursele umane în Leroy Merlin și creatorul blogului pentru căutarea de locuri de muncă și instruire în Insulele Canare, Leticia Melián – directorul grupului Activa Canarias RRHH și, în final, Ana Gallardo – profesor și mentor la compania MentorDay.

În cadrul întâlnirii se vor naște posibilități de a stabili relații între companii și persoane în căutarea activă a locurilor de muncă sau cu inițiative pentru a începe o afacere. Printre companiile care și-au confirmat participarea la Open Space se numără „Dekbera„, „Spring Hotel Group„, „Crea Solutions„, „Ikea„, care vor avea un spațiu în care pot primi CV-urile persoanelor interesate astfel încât întâlnirea să fie un spațiu activ, de schimb, între oferta și cererea de locuri de muncă.

În încheierea evenimentului se va semna un manifest în vederea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor. În acest cadrul va participa José Manuel Rodríguez Macías, directorul Atos Canarias, care are o istorie de peste optsprezece ani în consultanță specializată în tehnologia informației, devenit o referință și apărător al Insulelor Canare în „Technological Hub„.

Constantin Pletosu – universromanesc@gmail.com