12 iulie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Paștele Catolic aduce noi reguli sanitare în Insulele Canare

Pentru a călători între insule vor fi obligatorii testele PCR sau antigen. Începând de duminică, 21 martie, Tenerife, Gran Canaria și Fuerteventura trec de la nivelul 2 la nivelul 3 de alertă sanitară

Dacă locuitorii Insulelor Canare se așteptau la o surpriză de Paștele Catolic din partea Guvernului Insular iată că aceasta a sosit. Cei care conduc destinele arhipelagului au stabilit că turismul intrainsular trebuie să fie făcut în siguranță iar cei care doresc să se deplaseze de la o insiulă la alta să prezinte la îmbarcare un test negativ PCR sau unul antigen.

Noile măsuri vor intra în vigoare în data de 26 martie la ora 00:00 și vor fi menținute până pe data de 9 aprilie la ora 24:00

Blas Trujillo, consilier cu probleme sanitare în Guvernul Insular


Pentru a consolida protecția împotriva Covid-19 nu va fi posibilă călătoria între insule, indiferent de nivelurile de alertă epidemiologică al fiecărei insule, dacă nu se prezintă un test negativ PCR sau unul antigen la îmbarcare” – declara Blas Trujillo, consilierul cu probleme sanitare în Guvernul Insular. În conferința de presă de astăzi Trujillo a mai specificat că toate testele vor fi suportate finaciar din buzunarul celor care doresc să călătorească.

De asemenea, cu ocazia acestor sărbători creștine, forțele de ordine vor spori numărul controalelor în porturile și aeroporturile arhipelagului. În ceea ce privește numărul de persoane permis la o reuniune familială sau publică, rămâne valabilă restricția nivelului în care se află fiecare insulă fiind permise grupuri mai mari doar în cazul în care persoanele fac parte din același nucleu familiar. Nu vor fi permise procesiunile religioase dar nici petrecerile în cluburi sau discoteci. La restaurante sau baruri consumatorii pot fi serviti doar dacă au loc la mese în condițiile sanitare prevăzute de nivelul de alertă al fiecărei insule.

Tenerife, Gran Canaria și Fuerteventura trec din nou de la nivelul 2 la nivelul 3 de alertă sanitară

Creșterea numărului de noi cazuri de Covid-19 în cele trei insule mari din arhipelag a determinat Guvernul Insular să crească nivelul de alerta de la 2 la 3. Noile măsuri sanitare vor intra în vigoare duminica, 21 martie, la ora 00:00. Insula care se desprinde de acest grup este Lanzarote, care rămâne deocamdată la nivelul 2 de alerta cu tindința de a se alipi grupului cu grad de alerta 1, El Hierro, La Gomera și La Palma.

Constantin Pletosu