14 iunie 2024
CronicăCulturăPolitică

Pandemia anulează Carnavalul din Tenerife

Hotărârea a fost luată în Consiliul Local al orașului Santa Cruz de Tenerife și a fost dată publicității astăzi de catre primarul orașului, José Manuel Bermúdez

„În momentul de față ne confruntăm cu două situații de urgență. Una este criza sănătății, iar cealaltă este criza socioeconomică, care este o consecință a primei crize” – a declarat primarul orașului Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez astăzi, joi, 8 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă unde s-a discutat despre sărbătorile anului viitor.

Primarul Bermúdez a explicat că într-o situație ca cea de astăzi , nimeni nu ar fi de acord și nici nu ar înțelege rostul unui Carnaval la Santa Cruz sărbătorit fără oameni pe stradă, care este forța principală pe care o are acest carnaval. „Santa Cruz de Tenerife nu poate sărbători următoarea ediție a Carnavalului așa cum am fost obișnuiți în ultimii 60 de ani. Nu putem organiza o sărbătoare de o așa anvergură, unde vin, de obicei, zeci de mii de oameni de aici și de peste hotare, iar aceștia să lipsească” – a mai specificat primul edil al orașului.

Carnavalul de Tenerife – Foto: Constantin Pletosu

Primarul Bermúdez a mai subliniat că a fost o decizie grea dar motivată de persistența crizei de sănătate, întrucât – „ne aflăm în pragul unui al doilea val de coronavirus pe care, din păcate, încă nu îl putem controla, iar mai presus de toate se află protecția cetățenilor„. Edilul a mai declarat că la luarea deciziei de suspendare a Carnavalul din Tenerife a cântărit și faptul că și alte mari sărbători spaniole, precum ar fi Fallas, Sanfermines sau Târgul din Aprilie, au fost, de asemenea, suspendate.

Decizia luată de conducerea orașului Santa Cruz de Tenerife n-a fost una ușoară asta și pentru faptul că anul viitor trebuia să se organizeze ediția cu numarul 60. De menționat că primul carnaval în Tenerife a fost organizat în primavara anul 1961.

Constantin Pletosu