12 iulie 2024
CronicăCulturăPoliticăRomâni în lume

Oaspeți importanți la Școala Dacia din Atena

O delegație oficială a DRP în vizită la Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia

Astăzi, sâmbătă, 17 octombrie 2020, Secretarul de Stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa, alături de Irina Neacșu, director general și de Mihai Dohotar, consilier, a vizitat noul sediu al Asociației Interculturale Româno-Elenă Dacia, în cadrul căreia funcționează Școala de Limba Română, Cultură și Civilizație, proiect cofinanțat de către DRP.

Delegația a vizitat sălile de curs, a discutat cu profesorii și elevii prezenți la ore și a oferit detalii despre noile proiecte care se vor derula în perioada imediat următoare.

Delegația de la DRP în vizită la Școala Dacia

Școala Dacia din Atena a funcționat neîntrerupt încă din anul 2016 în strada Orfeos, n° 77, în zona Keramikos din Atena. În luna ianuarie a acestui an, instituția a primit un spațiu de la Primăria din Acharnes, un cartier din nordul capitalei elene, în strada Filadelfias, n°217, unde, momentan, se desfășoară doar cursurile online. În cadrul Școlii de Limba Română din Atena funcționează și Ansamblul Folcloric Dacia care are ca scop promovarea portului, a dansului și a tradițiilor populare românești.

Constantin Pletosu