14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

La Mercadona se va putea intra doar cu mănuși

Ca noutate absolută, persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități, persoanele cu mobilitate redusă, femeile însărcinate și însoțitorii necesari acestora vor avea prioritate în ași face cumpărăturile.

Mercadona va adopta noi măsuri de securitate împotriva virusului COV-19. Astfel începând de mâine, luni, 23 martie, se vor instala ecrane de plexiglas pentru protecția și separarea mărfurilor, precum și distribuirea obligatorie a mănușilor de nailon către clienți, asemănătoare cu cele utilizate în secțiunea de fructe și legume și care vor fi distribuite la intrare.

Acest lucru a fost specificat de conducerea supermarketurilor într-un comunicat, în care a subliniat că aceste măsuri sunt luate cu scopul de a consolida măsurile de securitate și sănătate pentru clienți și lucrători și va intra în vigoare începând de luni, 23 martie. Instalarea separatoarelor din plexiglas va fi realizată progresiv în cursul săptămânii viitoare.

În acest moment, lanțul de magazine alimentare a stabilit câteva recomandări și măsuri luate pe timpul alertei pentru Covid-19. Printre acestea a fost refixarea orarului, de la 9:00 la 19:00, dar și distribuirea gelului dezinfectant și a hârtiei, astfel încât cumpărătorii să-și poată curăța mânerul mașinii înainte de al atinge pentru a deschide ușa și a încărca cumpărăturile.

Ca noutate absolută, persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități, persoanele cu mobilitate redusă, femeile însărcinate și însoțitorii necesari acestora vor avea prioritate în a face cumpărăturile.

De asemenea, se recomandă plata cu cardul și evitarea utilizării numerarului.

Monica Cercan – Las Palmas de Gran Canaria