Insulele Canare redevin o destinație sigură pentru anumite țări europene
Germania, Olanda și Danemarca au inclus Arhipelagul Insulelor Canare pe listele destinațiior fără probleme pentru cetățenii lor
Germania, Olanda și Danemarca sunt primele trei țări din Europa care au eliminat arhipelagul Insulelor Canare din lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Până la deciziile care au fost luate astăzi, cetățenii acestor trei state efectuau carantină obligatorie la întoarcerea din vacanțe. Ultima decizie în această direcție a aparținut guvernului german care a făcut acest pas în această după amiază. Singura obligație a celor care vizitează arhipelagul a rămas aceea de a prezenta, la sosirea în Insulele Canare, un test negativ PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte de aterizare.
Tot în această după amiază președintele Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, a salutat decizia Germaniei și a declarat că: „este o veste magnifică pentru arhipelag și pentru reactivarea economică de care are mare nevoie aceasta comunitate autonomă„.
Astfel, Germania s-a alăturat, astăzi, Olandei, care își anunțase încă de sâmbăta trecută cetățenii care doresc să călătorească în Insulele Canare că, la întoarcerea în patrie, nu mai au obligația de a efectua un test PCR și nici nu vor mai face carantină obligatorie.
Începând de mâine nici Danemarca nu va mai impune carantină obligatorie la reîntoarcerea în țară a danezilor care doresc să călătorească în șapte regiuni autonome spaniole, inclusiv Insulele Canare. Precizarea a fost făcută astăzi la pranz de Ministerul Afacerilor Externe danez.
„Așteptările noastre pentru aceast sector, în limitele prudenței pe care o recomandă pandemia, sunt foarte mari. La fel de încurajatoare este și rata de vaccinare din Germania care depășește, deja, un milion de doze pe zi” – declara în această după amiază, plină de optimism, Yaiza Castillo, Ministrul Turismului din Guvernul Insular.
Pentru a veni în întampinarea călătorilor care iubesc clima Insulelor Canare, companiile aeriene au programat deja pentru acest sezon estival, din luna mai până în luna octombrie, peste 1,1 milioane de locuri de zbor, ceea ce reprezintă 78,2% din ceea ce a fost în aceeași perioadă a anului 2019.
Constantin Pletosu