14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Începând de mâine restaurantele și barurile din Insulele Canare vor avea program până la miezul nopții

Măsura a fost luată în ideea evitării petrecerilor clandestine în locurile publice

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Insulelor Canare, Julio Pérez, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că s-a hotărât prelungirea orelor de funcționare a serviciilor de alimentație publică. Astfel, restaurantele și barurile, situate chiar și pe insulele aflate la nivelul 2 de alertă – Gran Canaria și Tenerife, vor avea orar cu publicul până la ora 00:00. Noua măsură a fost hotărâtă pentru a promova „șederea și distracția în cadru organizat evitând astfel aglomerațiile clandestine și fără control în spațiile publice„. Măsura va intra în vigoare începând de vineri, 14 mai, odată cu publicarea acestei hotărâri în Buletinului Oficial al Insulelor Canare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Regional a făcut un apel la cetățenii din Insulele Canare pentru respectarea regulilor actuale. „Din acest moment, controlul pandemiei se va baza mai mult pe comportamentul individual decât pe o impunere radicală, așa cum a fost până acum. Această opțiune pare a avea cele mai multe șanse de reușită. Dorim să menționăm că atât starea de asediu cât și închiderea perimetrală sunt două măsuri de care sperăm să nu mai auzim niciodată în arhipelagul nostru” – explică Julio Perez.

Reprezentatul Guvernului Insular este optimist când vine vorba despre comportamentul cetățenilor din arhipelag și este sigur că regulile vor fi respectate fără o constrângere specială. Tot astăzi va avea loc un consiliu regional de securitate pentru a consolida monitorizarea și controlul respectării regulilor privind distanțarea sau grupurile de persoane.

Sperăm ca populația tânără să înțeleagă importanța respectării acestor reguli, deoarece un comportament adecvat situației este cel care ne va ajuta să învingem virusul, care este încă în libertate. Doar pentru faptul că starea de alarmă sau starea de asediu au luat sfârșit, nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos. Dacă totul va decurge după cum ne-am propus, în curând vom deschide și localurile de noapte” – a conchis Perez.

Constantin Pletosu