12 iulie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Începând de astăzi Spania se află pe lista verde a țărilor cu risc epidemilogic

Decizia a venit din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență din România și a fost luată astăzi, 27 mai, prin hotărârea cu numarul 33

Potrivit Hotărârii Nr. 33 dată astăzi, 27 mai, de Comitetului Național pentru Situații de Urgență din România, Spania trece pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic scăzut. Astfel, persoanele care merg din Spania în țara noastră, nu mai sunt obligate a prezenta testul PCR la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România și nu vor mai face carantină.
Accesând AICI, puteți consulta lista tuturor țărilor și situația epidemiologică a acestora.

Ce se întâmplă cu cetățenii care vin din România în Spania?

Se menține măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR sau TMA test de amplificare mediată) cu rezultat negativ Covid-19 la intrarea pe teritoriul Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din România, pe cale aeriană sau maritimă. Nu au această obligativitate persoanele care sosesc în Spania pe cale terestră. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol și poate fi prezentat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană. Copiii cu vârste până în 6 ani sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test negativ.

Constantin Pletosu